"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בזכות טלגרם: הבכירים בדאעש נתפסו

כוחות עיראק בשיתוף פעולה עם ארצות הברית, ותוך שימוש באפליקציית המסרים המוצפנים הצליחו ללכוד מפקדים מרכזיים בארגון הטרור שהטיל אימה על תושבי המדינה

,עודכן
אנשי דאעש, צילום: רויטרס

כוחות הביטחון העיראקיים, בשיתוף פעולה עם ארה"ב, הצליחו ללכוד פעילים בכירים שלארגון הטרור דאעשבזכות מבצע עוקץ מורכב, שכלל שימוש באפלקציית המסרים המוצפנים "טלגרם".

על פי הדיווח, לאחר שטורקיה הסגירה לעיראק בחודש פברואר את איסמעיל אל־אית'אווי, אחד מעוזריו שלמנהיג דאעשוהאחראי לחשבונות הבנק השונים של הארגון ברחבי העולם, העיראקים השתמשו באפליקציית הטלגרם של אל־אית'אווי כדי לפתות ארבעה מפקדים בכירים של ארגון המדינה האסלאמית לחצות את הגבול מעיראק לסוריה. לאחר מכן הם נלכדו על ידי העיראקים והאמריקנים. בעצורים, סדאם ג'מאל, שכיהן כמושל דאעש של אזור הפרת המזרחי בסוריה.

גורמי ביטחוןעיראקייםטענו כי ג'מאל ואל־אית'אווי הם פעילי דאעש הבכירים ביותר שנתפסו בחיים. התקשורת העיראקית דיווחה אתמול בחגיגיות על מעצרם של הארבעה ושל אית'אווי, וגם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צייץ בקצרה: "נתפסו חמישה מנהיגים מהמבוקשים ביותר של דאעש!".

הכוחות האמריקניים שהשתתפו במבצע פעלו במסגרת הקואליציה הבינלאומית שהוקמה להילחם נגד דאעש, שעדיין מפגין נוכחות בעיקר באזור הגבול הסורי־עיראקי, אשר לשם ברחו רבים מפעיליו. שלושת העצורים הנוספים, סורי ושני עיראקים, הם מפקדי שטח של דאעש. אישהאם אל־האשימי, יועץ ביטחון עיראקי, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי "החבל סביב צווארו של אבו בכר אל־בגדאדי (מנהיג דאעש) מתהדק" בעקבות המעצרים. על פי הערכות, אל־בגדאדי מסתתר באזור הגבול הסורי-עיראקי מאז הצליחה הקואליציה הבינלאומית נגד דאעש לגרש את הארגון מרוב השטחים שעליהם השתלט.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר