"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
כתב אישום: נכד של ח"כ הבריח סמים קשים
הפרקליטות מאשימה את הצעיר מירושלים בהברחה של קוקאין והירואין שהוסלקו בבקבוקים • עורך דינו: "הוא סבר כי מדובר ביין וכלל לא ידע מה יש במזוודה"
אילוסטרציה // צילום: אורן בן חקון

כתב אישום: נכד של ח"כ הבריח סמים קשים

הפרקליטות מאשימה את הצעיר מירושלים בהברחה של קוקאין והירואין שהוסלקו בבקבוקים • עורך דינו: "הוא סבר כי מדובר ביין וכלל לא ידע מה יש במזוודה"

,עודכן

פרקליטות מחוז מרכז הודיעה היום (חמישי) על הגשת כתב אישום נגד צעיר בן 23 מירושלים, נכד של חבר כנסת מכהן, בגיןניסיון להברחת סמים קשים.

עשרה ימים לאחר שנעצר בנמל התעופה בן גוריון, כשבכליו מספר בקבוקי יין שבהם הוסלקו 4 ליטרים סם קוקאין נוזלי ועוד חמישה קילוגרם קוקאין מוצק שהוחבאו בתחתית כפולה, הודיעה הפרקליטות על הגשת כתב האישום.

האישום מייחס לצעיר עבירה שלייבוא סם מסוכןוהחזקת סם לשימוש עצמי. הצעיר מכחיש כי ידע שמדובר בסמים והודה ששילמו לו אלפיים שקלים להביא לארץ את בקבוקי היין ואת ערכת התפילין. "לו ידעתי שזה סם לא היתי מסכים" טען.

הצעיר נעצר על ידי אנשי המכס וחוקרי משטרת מחוז המרכז של המשטרה כשחזר לארץ בטיסה מבלגיה. עקב מידע מודיעיני בוצעה בדיקה בתכולה שלו והתגלו הסמים. בערכת התפילין שלו נמצאו גם שתי מנות במשקל מספר גרמים. השווי הכולל של הסמים עומד על כשמונה מיליון שקלים, לאחר הפצתו.

בחקירתו הודה כי התבקש לטוס לבלגיה להביא את החבילה והציעו לו ארבעת אלפים שקלים עבור "העבודה". לדבריו נאמר לו שמדובר בחבילה תמימה ובמספר בקבוקי יין. מחצית הסכום שולם לו מראש והיתרה לאחר שישוב ארצה. המשטרה טוענת מנגד כי ידע שמדובר בסמים עוד בטרם יצא לחו"ל. מכתב האישום עולה עוד כי עם הגעתם למלון בבלגיה, קיבל הצעיר שיחת טלפון בה נקבע מקום המפגש. שם קיבל לידיו את הסמים בתוך המזוודה איתה נתפס. מזמין החבילה טרם נעצר.

סניגורו עורך הדין עאבד אבו עאמר, טען כי הצעיר לא ידע שמדובר בסמים אחרת היה מסרב. "הוא סבר בתמים כי מדובר ביין וכלל לא ידע שיש במזוודה גםבסמיםשהוסתרו מראש".

הפרקליטות מבקשת את מעצרו עד לתום ההליכים. נציין כי בשנים האחרונות נעצרו מספר צעירים, חלקם חרדים ואחרים לא, שהמשותף להם היא העובדה שהם אינם בעל עבר פלילי, כשברשותם סמים שנמצאו עם הנחיתה בנתב"ג. החקירות במרבית המקרים העלו כי מדובר בצעירים שחיפשו דרך להרוויח כסף ונטלו על עצמם לקחת משלוחים לארץ. כאשר בחלק מהמקרים כלל לא ידעו מה יש בחבילות.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו