ק-פה האנוי משיקים דוכן ייחודי הכולל מנות טבעוניות ונטולות גלוטן בקערות קוקוס
הדוכן יציע תפריט רחב של מגוון מנות טבעוניות, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, המוגשות בתוך קערות העשויות מאגוזי קוקוס. התפריט כולל מגוון מנות מלוחות ומתוקות ממטבח הרו פוד (Raw Food) תזונה טבעית המבוססת על מזון בריא שלא עבר תהליך בישול, מנות הכוללות סופר פוד (מזונות על) ומיצים שונים ומגוונים בסחיטת Cold Press, הכוללים את מירב הערכים התזונתיים והוויטמינים.
את המנות ניתן לאכול בדוכן שעוצב בסגנון אסיאתי עם פינות ישיבה נמוכות על שרפרפים כמיטב המסורת באסיה או לקחת בטייק אווי. מחירי המנות 35-45 שקלים.
בין המנות ניתן למצוא את Buddha bowl, מנות חמות בקערת קוקוס המכילות את כל אבות המזון : חלבון מן הצומח, דגן מלא, קטנייה מונבטת, ירק, פרי, עלים, יהלום (אגוזים) ואת כל הטוב הזה, יעטוף תבשיל אסיאתי ביתי לבחירה במגוון טעמים מכל רחבי אסיה.
Red River Buddha קארי אדום- רוטב קארי אדום, דלעת, טופו פיקנטי, אורז מלא, קשיו קלוי, שאלוט פריך, אננס, חומוס מונבט וכוסברה. 45 שקלים.
Bombay Tikka קארי צהוב- רוטב טיקה מסאלה, טופו פיקנטי, אורז אדום, חומוס פריך, בוטנים, עדשים מונבטות, תפוח אדמה ובזיליקום. 45 שקלים.
Bali Buddha - קארי ירוק- רוטב קארי ירוק, טופו פיקנטי, תפוח גראנד סמיט, שעועית ירוקה, נענע. 45 שקלים.
בראנץ' שישי בגוון אסייתי
המסעדה גם פותחת לראשונה את הדלתות האדומות לבראנץ' שישי (10:00-15:00) שיכלול תפריט מנות מסקרנות המשלבות בין המטבח הוויטנאמי והצרפתי.
תפריט הבראנץ' כולל שלוש אפשרויות של "בוואי סאנג" (בוקר בוויטנאמית). בנוסף לתפריטי הבראנץ', יוגשו מידי יום יוגשו מגוון מנות ספיישלים מתחלפות ויוגשו כמנה עיקרית של תפריט הבראנץ'.
בוואי סאנג 69 שקלים:
מיץ סחוט של ק-פה האנוי
מנה עיקרית לבחירה:
בא-בון עם ביצת עין: סלט ויאטנמי קלאסי המשלב משחק של חם וקר שיש בו איזון תזונתי מושלם, בין פרוטאין, עלים, ירקות רעננים, אטריות אורז ורוטב פיקנטי, בוטנים, בצל ירוק, כוסברה ונענע.
עוף - ג'ינג'ר, למון גראס, סויה מעושנת
בקר - שום, למון גראס, הוי-סטיר
טופו – תירס, מיקס שעועית ירוקה ובוק - צ'וי
כבד עוף בטריאקי - כבדי עוף צלויים בקרמל טריאקי וחזה אווז מעושן.
באן מי עוף כריך בבגט הצרפתי המפורסם שנולד בהשתלטות הצרפתים על וייטנאם במאה ה 18 - ובתוכו עוף במשרה וייטנאמי, חמוצים, איולי סרירצ'ה, אווז מעושן נענע ובוטנים
טוסט אבוקדו עם ביצת עין וצ'ילי יבש מוגש עם סלט עלים שמחים.
פראנץ' טוסט זהוב מלחם בריוש, שיבולת שועל, אבקת סוכר, פירות טרופיים, קרם
מסקרפונה-וניל ומייפל טהור.
בוואי סאנג 82 שקלים
מיץ סחוט, שתייה חמה וסלט קטן:
מנה עיקרית לבחירה:
שקשוקה קארי חריפה אש עם קארי וייטנאמי עבודת יד, עגבניות לחות, פלפלים ושתי ביצים עלומות פריכות בטמפורה.
נשיקה צרפתית קרואסון מלוח עם רמולאד צלפים, גראב-לקס לוונדר ושמיר, רוקט, ביצה עלומה וצנונית.
סטייק אנד אג סייגון סטייל מינוט סטייק דק דק מאנטריקוט מוגש עם תפוחי אדמה פריכים, ביצת עין, חזה אווז מעושן, איולי שום דבש, סויה מעושנת.
בא-בון עם ביצת עין: סלט ויאטנמי קלאסי המשלב משחק של חם וקר שיש בו איזון תזונתי בין פרוטאין, עלים, ירקות רעננים, אטריות אורז ורוטב פיקנטי, בוטנים, בצל ירוק, כוסברה ונענע.
בקר - שום, למון גראס, הוי-סטיר
סלמון - קלמנטינה מיובשת ברוטב פלפל שחור.
קוקונט בול ק-פה האנוי // צילום: יחצ
בוואי סאנג 95 שקלים
מיץ סחוט, שתייה חמה וסלט קטן:
מנה עיקרית לבחירה:
המבורגר בקר 230 גרם עם צ'יפס פריך וגרידת ליים ועשבי תיבול, בצל מקורמל, חזה אווז
מעושן, ביצת עין ורמולאד צלפים, מוגש בלחמנייה צלויה עם חסה, עגבניה וחמוצים
המבורגר סלק טבעוני איולי שום, לדר סלק מעושן, צ'יפס פריך עם גרידת לימון ועשבי תיבול
וקטשופ ברביקיו-סלק, מוגש בלחמנייה צלויה עם חסה, עגבניה וחמוצים
נקניקיה ויאטנמית של עגל חלב, ג'ינג'ר, כרוב ופירה דיז'ון
ק-פה האנוי
מלכי ישראל 3 ת"א
03-6771184
כשר
POP-UP PIZZA במאפיית תשבי
רגע לפני חג השבועות פוצחת המאפייה של יקב תשבי בראשותו של האופה המחונן, יובל אלחדף, בפסטיבל פיצות. במקום יוקם דוכן פופ-אפ שיגיש פיצות יצירתיות המשלבות מגוון חומרי גלם שונים ומיוחדים של יצרנים מקומיים.
אלחדף פנה יחד עם אנשי תשבי אל מגוון היצרנים שפועלים בסביבתו וביניהם מחלבות עברי, משק אחייה ומשק קדמה. איתם יצר פיצות המבוססות על חומרי הגלם אותם הם מיצרים ומגדלים. הפיצות אותם יצרו יוגשו בדוכן הפופ-אפ פיצה שיפעל במהלך חודש מאי מדי יום שישי בין השעות 8:00-14:00 במתחם מרכז המבקרים של היקב צמוד למאפייה. בנוסף, בכל שישי יפתח דוכן צמוד של יצרן אחר שיציע לקהל לרכוש את חומרי הגלם ומוצריו הייחודים.
פופ אפ פיצה מאפיית תשבי // צילום דני גולן
בצק הפיצה נעשה בשיטות איטלקיות מסורתיות ואליו התווספו מגוון עגבניות שונות אותם מגדלים במשק קדמה השוכן בערבה; מגוון זיתים ושמני זית של משק אחייה; וגבינות צאן ובקר, מוצרלה, קשקבל וכד' של מחלבות עברי. הפיצות יאפו בתנור אבן פרובנסלי "Le Panyol", המוסק בעץ טבעי, ויגיחו לוהטות לאכילה במקום או במשקל לקחת הביתה.
ב-4 למאי יתארח בדוכן הצמוד "מחלבת עברי", המחלבה החלה את דרכה כעסק משפחתי המייצר גבינות פשוטות בשיטות מסורתיות הנעשות באותה שיטה עד היום; ב-11 למאי יציעו בדוכן את מגוון שמני הזית והזיתים אותם מייצרים "משק אחייה" למעלה מ- 20 שנה; ב-18 למאי יפתח דוכן ססגוני וצבעוני עם מגוון ירקות ופירות המגיעים מהערבה של "משק קדמה". כך, בכל שישי יהיה ניתן לרכוש הביתה חומרי גלם שונים באיכות הגבוה ביותר ולטעום אותם כשהם שזורים על גבי פיצות עשירות ומבעבעות.
בין הפיצות אותן יגישו: פיצה אדומה עם מגוון עגבניות שרי וגבינת מוצרלה; פיצת ביאנקה עם גבינת ריקוטה ומסקרפונה ועלי רוקט; פיצת גבינות צאן וזיתים שונים; פיצת קישואים וירוקים עם ג'יבנה "עיראקית".
20 ש"ח לחתיכה
תשבי
ו' – 8:00 עד 15:00
מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, טלפון 04-6288195
כשר
מסעדת השף הדרל'ה באגם מונפורט בגליל המערבי הופכת כשרה
מסעדת הדרל'ה בגליל המערבי היא מסעדת שף, המשלבת חומרי גלם איכותיים, טעמים נפלאים, שרות אדיב ונוף עוצר נשימה אל המונפורט. בימים אלה מצטרפת המסעדה לקטגוריית מסעדות השף הכשרות ההולכת ומתרחבת.
פילה בקר // צילום: מסעדת הדרל'ה
מסעדת הדרל'ה הוקמה בשנת 2005 על ידי בני הזוג סיון והדר אמסלם כהגשמת חלום משותף. המסעדה מתמחה בבשרים לפי השיטה הצרפתית המסורתית בשילוב עם פיוז'ן ישראלי תוך שימת דגש על מידות עשייה מדויקות לצד מנות דגי ים מובחרים. התפריט נגיש ביותר ומציע גם מגוון ספיישלים טבעוניים וללא גלוטן, למבוגרים ולילדים. בסוף פברואר 2015 השיקה המסעדה את יין לסקוב המיוצר ביקב כישור לזכר עמוס לסקוב, אביה של הדר, אשר ייצר עד שנת 2010 יין בוטיק בלעדי למסעדה.
אחת ההזמנות הייחודיות למסעדה הינה תפריט ה-Sharing המותאם לזוגות- לחם הבית, ארבע מנות ראשונות- קרפצ'יו פילה בקר, סלט גינה עשיר, חציל קלוי במרינאדה אסיאתית, בומב שמפיניון, עיקרית לבחירה מתפריט העיקריות, קינוח של סופלה שוקולד חם וקנקן לימונענע - בעלות של 360 שקלים.
בין המנות הראשונות- הסלק של הדרל'ה (40 שקלים)- מניפת פלחי סלק, איולי עשבי תיבול וענן קוקוס סגול. בומב שמפיניון (45 שקלים)- פטריות מוקפצות בתיבול אוריינטלי, נגיעות סומק אורגנו ושום.
חציל קלוי במרינאדה אסיאתית (36 שקלים)- שמן שומשום, אננס, פלפל צ'ילי, בצל ירוק, פטרוזיליה וסויה ועוד.
בין המנות העיקריות- צלעות טלה (165 שקלים)- צלעות טלה בגריל פחמים ברוטב צ'ימיצ'ורי, פלפל חריף וקונפי שום.
מתנת הים (102 שקלים)- פילה דג בקרם פורצ'יני, אגוז מוסקט ונגיעות קרמל.
ריזוטו (99 שקלים)- ריזוטו בקרם קוקוס, פטריות אקזוטיות וכמהין קיץ שחורות ועוד.
מבט מקרוב // צילום: מסעדת הדרל'ה
שעות פעילות המסעדה: ימים ראשון-חמישי- 12:00-22:00, יום שישי- 12:00-שלוש שעות לפני כניסת השבת, יום שבת- שעה מצאת השבת- בתיאום מראש.
למידע נוסף והזמנת מקום- אתר 'אוצרות הגליל- www.ozrothagalil.org.il ובטלפון 077-9964539
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו