אילוסטרציה // צילום: ליאור מזרחי

קרע בין משרד הבריאות לבתי החולים

משבר חסר תקדים עקב הנחיית המשרד לקבל אישור על כל קשר עם גורמים חיצוניים כגון תורמים וחברי כנסת • המנהלים הגיבו: "המשרד מערער את מעמדנו"

קרע חסר תקדים במערכת הבריאות הציבורית בישראל: מנהלי בתי החולים הממשלתיים יוצאים באופן חריף נגד מנכ"ל משרד הבריאות והנהלת המשרד, כך נודע ל"ישראל היום".

אותם מנהלים מעלים נגדם ביקורת יוצאת דופן בחריפותה ודורשים מהמנכ"ל לבטל הוראה חדשה וחסרת תקדים לפיה עליהם לקבל אישור מראש על קשר עם גורמים מחוץ למשרד הבריאות כמו  חברי כנסת, אנשי אקדמיה ומחקר,  תורמים מהארץ ומהעולם,  חברות תרופות וטכנולוגיה לוביסטים, עיתונאים, משלחות מהתפוצות ועוד. 

המכתב המלא

את ההוראה החדשה הוציא לפני שבוע מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, לכל 11 מנהלי בתי החולים הממשלתיים כולל מנהלי בתי החולים איכילוב בתל אביב ,שיבא תל השומר, וולפסון בחולון, זיו בצפת, פוריה בטבריה, בית החולים לגליל המערבי בנהריה, בתי החולים בני ציון ורמב״ם בחיפה, ובית חולים אסף הרופא בצריפין. על פי הוראה זו את האישור חייבים מנהלי בתי החולים לקבל מד"ר אורלי וויינשטיין, ראש חטיבת בתי החולים הממשלתיים.

ואולם, היום כתב ד"ר חזי לוי, מנהל בית החולים הממשלתי ברזילי שמכהן כיו"ר פורום מנהלי בתי החולים הממשלתיים בארץ, לבר סימן טוב כי הוא פונה אליו בשם כל מנהלי בתי החולים ש"קראו בתדהמה" את מכתבו.

"ההוראה הופכת את המנהלים לבובות על חוט"

הוא הדגיש כי  העבודה של מנהלי בתי החולים רצופה בפגישות רבות עם גורמים מחוץ למשרד הבריאות ומחוץ למערכת הממשלתית וכי "בזכות ניסיון רב ואחריות ופעילות בלתי נלאית אנו מקדמים את בתי החולים... ומביאים להישגים שהביאו את הרפואה הציבורית לרמה גבוהה מאוד למרות קשיים רגולטורים ותקציבים מדולדלים ובלתי סבירים".

לוי התריע בשמם של כל מנהלי בתי החולים כי ההוראה החדשה תפגע ב"יכולתנו לפעול למען מימוש יעדי משרד הבריאות ובתי החולים ומערער את מעמדם של מנהלי בתי החולים שנבחרו כראויים על ידי משרד הבריאות ואשר חלקם אף שימשו בתפקידי מפתח ברמה הגבוהה ביותר במערכת הבריאות ובמשרד הבריאות עצמו!". 

בשבוע שעבר כתב גם ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה בהסתדרות הרפואית, למנכ"ל משרד הבריאות כי ההוראה החדשה היא "בלתי ראויה, מכפיפה את מנהלי בתי החולים לפיקוחו של 'האח הגדול', מגבילה את חופש פעולתם ועצמאותם, הופכת אותם לבובות על חוט, אינה מאפשרת להם למלא את המשימות הרבות והחשובות עליהם הם מופקדים, מעקרת את מהות תפקידם...וסותרת את העקרונות הבסיסיים של חברה דמוקרטית ומזכירה התנהלות של משטרים שעבר זמנם מן העולם". גם פלדמן דרש לבטל את ההוראה הזו לאלתר. 

ממשרד הבריאות נמסר: "זו הבהרה בנוגע להתנהלות התקינה הנדרשת מכל עובדי המשרד וכל משרד ממשלתי אחר".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו