לפני יותר מ־30 שנה שיחק דורון תבורי בתיאטרון חיפה את אחת הדמויות המעניינות שיש לתיאטרון להציע: דמותו של לאקי במחזה "מחכים לגודו" מאת סמואל בקט, בהפקת תאטרון יפו. עכשיו הוא חוזר לאותו תפקיד, עם אותו במאי שביים אותו אז, אילן רונן.
זה יקרה במסגרת פסטיבל "jaffa fest", פסטיבל תיאטרון בינלאומי שייפתח ביפו ב־3 במאי. במסגרת הפסטיבל, בניהולה של מנכ"לית תיאטרון גשר, לנה קריינדלין, ובניהולו האמנותי של מנכ"ל התיאטרון הקאמרי לשעבר, נעם סמל, יוצגו במשך ארבעה שבועות יותר מ־80 הצגות ומופעים.
"מחכים לגודו" תעלה בעברית ובערבית ולצדו של תבורי משחקים בהצגה מנשה נוי, מורד חסן ורסאן אשקר. המחזה, שנמנה על ז'אנר מחזות האבסורד, עוסק בשתי דמויות, גוגו ודידי, שממתינות לאדם בשם גודו, אלא שגודו אינו מגיע. הציפייה המייאשת והמפגש עם אדם נוסף והעבד שלו - מייצרים קרב קיומי בין הדמויות.
את התפקיד של לאקי העבד יגלם תבורי בערבית, על אף שאינו דובר ערבית. "התפקיד שלי בערבית הוא מונולוג אחד ארוך במערכה הראשונה, כשש דקות, במיטב הסגנון הבקטי", מספר תבורי. "במערכה השנייה אני אילם. הסצינות של גוגו ודידי הן בעברית. בסצינה שארבעתם על הבמה - השיחות מתנהלות בערבית. כשניגשתי ללמוד את הטקסט בערבית, גיליתי שאני זוכר אותו מההפקה שהעלינו בתיאטרון חיפה, שגם שם אמרתי את הטקסט בערבית. גם עבדתי שנים ארוכות באום אל פאחם כמדריך נוער, אז הערבית שלי לא נרדמה. הטקסט נורא מסובך, שבור ורצוץ. בסופו של דבר הוא הופך להיות בליל של מילים".
בחמש השנים האחרונות תבורי משחק קבוע בתיאטרון גשר. הוא משחק במקביל בתשע הצגות, בהן "הדיבוק", "אליס", "נופל מחוץ לזמן", "אני דון קיחוטה:, "ספר דוד המלך" ו"אבות ובנים". כעת הוא בחזרות ל"אורסטיאה" מאת אייסכילוס, טרילוגיה של טרגדיות יווניות. ההפקה תעלה ביוני.
הוא שיחק גם בסרטו האחרון של אבי נשר, "החטאים", שיצא ב־2016, אבל למרות היותו שחקן עסוק, ותיק ומוערך, נראה שרבים נחשפו אליו רק לאחרונה בסדרה "להעיר את הדב", שממש בשבוע שעבר הסתיימה עונתה הראשונה. בסדרה גילם תבורי את עורך הדין אבנר כץ, שגם הוא, כמו הגיבורה הדס, נאלץ להתמודד עם סיכומי פגישות חשאיים שלו עם הפסיכולוג שלו, שנשלחים אליו במפתיע.
"עשיתי נורא מעט טלוויזיה", אומר תבורי, "שיחקתי בסדרה 'גירושים מאוחרים' שביים רם לוי (על פי ספרו של א"ב יהושע - מ"כ) לפני שלוש שנים, ועכשיו שיחקתי ב"להעיר את הדב". כן, אנשים התייחסו אלי יפה ברחוב בעקבות הסדרה (צוחק). האמת היא שאני לא כל כך רואה ולא כל כך משחק בטלוויזיה, אבל היתה עבודה מצוינת עם יוצרת הסדרה, קרן מרגלית. את נועה קולר אני מכיר מתיאטרון גשר, את עלמה זק לימדתי באוניברסיטה, אז זה היה מין מפגש חברים כזה. זאת היתה עבודה מאוד נוחה וחופשית ויצירתית. אני מאוד אשמח אם תהיה עוד עונה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו