"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פיוס היסטורי בקוריאה: קים מגיע לראשונה לדרום

מנהיג הצפון ייפגש היום עם נשיא דרום קוריאה • הצלחתה של הפגישה עשויה להוביל להכרזה על סיום מצב המלחמה בין שתי המדינות

,עודכן
נשיא צפון קוריאה לוחץ את ידו של נציג ממשלת דרום קוריאה// צילום: AP

היסטוריה בחצי האי הקוריאני:שליט צפון קוריאה קים ג'ונג־און, שמפגין לאחרונה גישה פייסנית כלפי דרום קוריאהוהמערב,יקיים היום פגישת פסגה עם הנשיא הדרום־קוריאני מון ג'יאה־אין.

בשעה 09:30 בבוקר, שעון מקומי (לפנות בוקר בין חמישי לשישי בישראל), צפוי קים להגיע לאזור המפורז ולחצות לדרום קוריאה.

בכך יהפוךלנשיא הצפון־קוריאניהראשון שכף רגלו דורכת אצל השכנה מדרום מאז סוף מלחמת קוריאה בשנת 1953. מקבילו מון יקבל את פניו ויוביל אותו אל מעבר לגבול, ולאחר מכן ייערך עבורו משמר כבוד.

כעבור שעה יחלו גם השיחות הרשמיות בין המנהיגים.

מדובר בפעם הראשונה שקים נפגש עם הדמות המקבילה מהדרום. בעבר התקיימו שתי פסגות בין שתי המדינות (2000, 2007).

הצלחתה של הפגישה עשויה לסלול את הדרך להכרזה על סיום מצב המלחמה בין שתי הקוריאות ולנקיטת צעדים קונקרטיים לשיפור היחסים. הצלחתה אף תהיה סימן מעודד לקראת הפגישה המתוכננת בין הנשיא האמריקני דונלד טראמפ לקים בשבועות הקרובים. התקווה היא שבפגישה קים יכריז באופן שאינו משתמע לשתי פנים כי הוא מוכן עקרונית להביא לפירוז כל חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני.

כדי לנסות להתחבב על קים, בכוונת המארחים הדרום קוריאנים להגיש אוכל שיזכיר לו את תקופת שהותו הארוכה בשווייץ בצעירותו, לרבות לביבות תפוחי אדמה, שוקולדים, ועוגות גבינה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר