"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צווי ההרחקה למסתננים בוטלו; נתניהו הורה להיערך לפתיחת מתקני המעצר

לאור קריסת מתווה הגירוש, הודיעה המדינה לבג"ץ על ביטול צווי ההרחקה למסתננים • רה"מ נתניהו ושר הפנים דרעי הורו להיערך לפתיחת מתקני המעצר ולקדם את פסקת ההתגברות

,עודכן
הפגנת תושבי דרום תל אביב // צילום: נועם ריבקין פנטון // הפגנת תושבי דרום תל אביב // צילום: נועם ריבקין פנטון

שלושה שבועות לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו החליטלחזור בו מהסכם גירוש המסתננים, הודיעה המדינה לבג"ץ כי כל צווי ההרחקה של המסתננים מבוטלים וכי אשרות הכניסה יחודשו כל 60 יום.

"בשלב זה לא עומדת על הפרק אפשרות לבצע הרחקה למדינה שלישית שלא מרצון", נכתב בהודעת המדינה. "לפיכך, חדלו המשיבים (המדינה י.א) מעריכת שימועים בהתאם לנוהל ההרחקה, ובהתאם גם לא יינתנו לעת הזו החלטות נוספות בדבר הרחקה למדינה שלישית. החלטות ההרחקה שניתנו בטלות לפי חוות דעת המשנה ליועץ המשפטי לממשלה".

עוד נכתב כי "נוכח האמור, עמדת המשיבים היא כי העתירה שבכותרת אינה אקטואלית עוד, משום שהיא מתייחסת למצב הדברים טרם כל ההתפתחויות האמורות לעיל, ומשום שסעדיה מכוונים לעצור את מתווה ההרחקה למדיניות השלישיות שלא מרצון, אשר אינו עוד על הפרק נכון לעת הזו".

בעקבות סירובן של המדינות השלישיות לקבל את המסתננים בתנאים שישראל דרשה, החליטו ראש הממשלה נתניהו ושר הפנים אריה דרעי להיערך מיד לפתיחה מחדש של מתקני המעצר למסתננים, לקדם את פסקת ההתגברות כדי לאפשר את הפעלתם, ולקדם אמצעים נוספים לפתרון הבעיה.

השר נפתלי בנט ברך בפייסבוק על הודעת רה״מ לפתוח מחדש את המתקן הפתוח בחולות אך ביקש להדגיש: "על מנת להעביר לשם בפועל מסתננים בלתי חוקיים צריך: 1. להעביר פסקת התגברות, ורק אז: 2. לחוקק מחדש את החוק למניעת הסתננות ברוב הנדרש בפסקת ההתגברות. לכן אני חוזר ואומר: ביום א׳, ה-6 במאי, אנחנו נעלה להצבעה את פסקת ההתגברות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר