"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צפו: תיעוד מתרגיל חיל הים

חיל הים, הצי האמריקני והצי היווני ערכו תרגיל ענק • בין היתר תרגלו הלוחמים תפיסת צוללת אויב ושיגור טילי טורפדו

,עודכן
ספינת טילים של חיל הים // צילום: דובר צה"ל // ספינת טילים של חיל הים // צילום: דובר צה"ל

הזיהוי, הקריאה בקוד בין לאומי והירי הדרמטי לעבר הצוללת: חיל הים הישראלי, האמריקני והצבאי ביצעו בתקופה האחרונה אימון ענק בשם "נובל דינה", שארך כשלושה שבועות, חלקו ביוון וחלקו בישראל.

במסגרת האימון המשותף עסקו בכוחות בתרגול ירי ממטוס קרב לעבר ספינות חיל הים, מתקפה מצד ספינות אויב וכן חיפושים אחר צוללת יוונית שמתסתתרת בשטח. "תפסנו דג", מכריז מפקד ספינת הטלים לאחר שהצוללת מזוהה.

הלוחמים בבטן הספינה קוראים לעבר הצוללת בשפת קוד בין לאומית לצאת מהמים, וכשהיא לא מצייתת משוגר לעברה טיל טורפדו שמשמיד את כלי הלחימה מתחת למים.

ספינות חיל הים במהלך התרגיל // צילום: דוברות צה"ל

"השנה התקדמנו ברמת שיתוף הפעולה ובמורכבות התרחישים", מסביר סגן אלוף הדר גרשון, מפקד פלגה 34. "התרגיל העלה את הרמה המבצעית שלנו, ואני יודע שבחירום, אם נידרש לזה, נוכל להביא תוצאות מבצעיות. זו הזדמנות מעולה להראות לכל מי שצופה על התרגיל את היכולות הגבוהות של זרוע הים, לפעול גם רחוק מנמל הבית שלו בחיפה ובכל תנאי מזג האוויר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר