"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לא להשתמש בכוח קטלני נגד מפגינים"

האיחוד האירופי פרסם הודעה נגד צה"ל בעקבות מותו של הנער אברהים איוב, שככל הנראה ניסה לפגוע בגדר, במסגרת העימותים אתמול ברצועה

,עודכן
האיחוד האירופי // צילום: רויטרס

הלחץ הדיפלומטי על ישראל גובר:האיחוד האירופי פרסם הצהריים (שבת) הודעה בה קרא לצה"ל להפסיק להשתמש ב"כוח קטלני" נגד מפגינים לא חמושים, וכן לקיים חקירה מלאה אודות האירועים שהובילו למותו של הנער בן ה-15, אברהים איוב.

רויטרס

כזכור, אתמול תקף את צה"ל גם שליח האו"ם למזרח התיכון,ניקולאי מלדאנוב, שאמר כי "זו שערורייה לירות בילדים".בהודעת האיחוד האירופי נרשם: "אתמול החיילים הישראלים ירו על מפגינים ברצועת עזה באמצעות נשק חם מגדר הגבול והרגו ארבעה פלשתינים, כולל נער בן 15, ופצעו למעלה מ-150. דרושה חקירה מלאה להבין מה קרה, ואנחנו מבינים שהצעד אכן נעשה".

עוד נרשם בהודעת האיחוד: "בעוד אנחנו שוב מתאבלים על אובדן חיים, אנו קוראים לצה"ל להימנע משימוש בכוח קטלני כנגד מפגינים לא חמושים. כפי שאנו מצהירים לעתים תכופות, כעת יש להימנע מהסלמה נוספת של האלימות ומאובדן של חיי אדם נוספים.

הההחלטה שהתקבלה ברוב של 524 מחברי הפרלמנט אמנם כללה גם הבעת צער על הרג ופציעת אזרחים חפים מפשע מירי חיילי צה״ל וקראה לצה״ל להימנע משימוש באש חיה נגד מפגינים לא חמושים.

עם זאת ההחלטה מכירה באתגרי הביטחון של ישראל ובצורך של ישראל להגן על שטחה וגבולותיה "באמצעים יחסיים".

החלטת הפרלמנט מגנה באופן מפורש את התקפות הטרור של החמאס וקבוצות מיליטנטיות אחרות ברצועה, בכלל זה ירי טילים, חדירה לשטח ישראל ובניית מנהרות.

כמו כן קוראת ההחלטה לשחרורם של אוורה מנגיסטו והישאם א-סייד העצורים בידי החמאס ברצועה ולהחזרת גופותיהם של הדר גולדין ואורון שאול.

הפרלמנט האירופי קורא לחקירה ״עצמאית ושקופה של האירועים האלימים״, מבלי להתייחס רק לישראל, ורושם בפניו את ההחלטה של צה״ל להקים ועדת חקירה לאירועי השבועות האחרונים.

מנכ"ל בצלם: "האחריות על ישראל"

בינתיים, בצה"ל ממשיכים לחקור את המקרה. הסברה כעת כי הנער איוב חצה את גדר התלתלית שבתוך שטח עזה, ניסה לפגוע בגדר הגבול עם ישראל ולכן נורה.שר הביטחון אביגדור ליברמןהגיב הבוקר לביקורת של מלאדנוב כשאמר: "האשמים היחידים במות הנער בן ה-15 בעזה הם ראשי חמאס. אותם מנהיגים פחדנים שמסתתרים מאחורי ילדים ונשים ושולחים אותם קדימה כמגן אנושי, כדי שהם יוכלו להמשיך לחפור מנהרות ולבצע פעולות טרור נגד מדינת ישראל".

מנכ"ל בצלם, חגי אלעד, התייחס לדברי שר הביטחון: "האחריות המוסרית והפלילית למותו של מוחמד אבראהים איוב בן ה-15, כמו האחריות על ירי למוות בעשרות פלסטינים אחרים בשבועות האחרונים, רובצת בראש ובראשונה על שר הביטחון עצמו ועל הפיקוד הצבאי הבכיר שנתנו את הפקודות הבלתי חוקיות בעליל לפתוח באש קטלנית על מפגינים שלא מסכנים איש".

השליח האמריקניי למזרח התיכון, גייסון גרינבלט, הגיב גם כן להתפתחויות: "ישראל חוקרת את מותו של בן 15 שנהרג ברצועת עזה. ‏החקירה של מותו של מוחמד איוב מתבצעת כדי שנוכל להבין מה קרה. כאשר אנו מתאבלים על אובדן טרגי של חיי צעירים, עלינו לפעול כדי להימנע מגרימת סבל נוסף".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר