בלומברג: "ישראל – מעצמת מסעדות עולמית"

מבקר האוכל של אתר בלומברג אכל ב-25 מסעדות ברחבי ישראל • "לישראל יש את אחת מסצנות האוכל המרגשות בעולם"

חיי לילה בתל אביב יפו // צילום: יהושע יוסף

"לישראל יש את אחת מסצנות האוכל המרגשות ביותר בעולם, והיא מתחילה להתגלות כיעד מזון כמו ניו יורק או לונדון. למרות רוחות העימות, כשאיראן מתפתחת ליד גבול סוריה עם ישראל, הישראלים חוגגים כאילו הם על גג העולם, ועם סיבה טובה. התיירות פורחת – מספר המבקרים בשנה שעברה זינק ב-22 אחוזים לשיא, והוא עולה מהר. הכלכלה בריאה, האבטלה נמוכה והאינפלציה כמעט ולא קיימת". 

במילים אלו פתח ריצ'רד וינס, מבקר המסעדות של אתר "בלומברג", אחד האתרים הפיננסים הנחשבים בעולם, את כתבתו על ביקורו הקולינרי בישראל. את הסיור ערך ב-25 מסעדות בירושלים, תל אביב ובית לחם, ובין היתר הוא גם ראיין את השפים אייל שני ויורם אונטולוגי. 

וינס אכל במסעדות שונות בישראל, ביניהם "מחניודה" בירושלים, שבה הוא אמר כי "אפשר לעשות שוטים עם השף". בנוסף ערך ביקור בשתי מסעדות של אייל שני. הוא פרגן במיוחד למסעדת "אלנה" בתל אביב, ואמר כי מדובר ב"אחד המקומות היפים ביותר שבהם אכלתי". 

"אנשים הגיעו לישראל מכל העולם, אבל המדיניות של הממשלה בהתחלה הייתה לחתוך את כל הזיכרונות מאירופה וממדינות ערב, וליצור ישראל חדשה", צוטט שני בכתבה. "הם יצרו ישראל חדשה, אבל שכחו ליצור מטבח עבורה. עכשיו הישראלים מתערבבים באופנה הקולינרית שמתרחשת בכל העולם ומבשלת את הזיכרונות הקטנים שלהם מסבתותיהם". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר