"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קורבנות הטרור הערבי: חלק ממגש הכסף

בשנים האחרונות התפתח זילות ביחס לצורך במיצוי הדין כלפי מחבלים • יש לאמץ את מסקנות ועדת שמגר • אנו מצפים שהצהרת מנהיגינו על "ידנו הארוכה שתשיג את האויב", תקבל תוקף מחדש

,עודכן
האם משכורות המחבלים באמת יקוזזו? (להמחשה), צילום: AFP

קורבנות הטרור הערבי הם חלק ממגש הכסף שעליו ניתנת לנו מדינת היהודים. כל מי שבחר לחיות בארץ ושילם בנפשו ובגופו את מחיר שנאתם של הקמים לכלותנו, הוא חלל קדוש למען קיומה וחוסנה של מדינתנו. החללים נרצחו בפשעים נגד האנושות: טף, נשים, זקנים ונערים שנהרגו בתוך אוטובוסים שפוצצו, משפחות שנפגעו בדרכים בירי, בזריקת בקבוקי תבערה ובאבנים, ובני משפחה שלווים שנרצחו בשנתם בבתיהם.

מדינות אירופה ואחרות מנסות לכבול את ידי כוחות הביטחון במשימתם להגן על מדינת ישראל ואזרחיה מפני איומי הארגונים והמדינות תומכות הטרור. כמה חמור שהמאבק נגד ישראל יוצא מהמקומות שבהם התפתחה השואה. אנו מודאגים משיתוף הפעולה איתם, לעיתים מבית. אבל אל למנהיגי ישראל להירתע מתופעות אלו. חובתה הראשונה היא להגן על העם היושב בציון שהתכנס פה אחרי השואה האיומה, אחרי 2,000 שנות גלות.

בשנים האחרונות התפתחה זילות ביחס לצורך במיצוי הדין כלפי מחבלים והדבר מדיר שינה ממשפחות קורבנות הטרור. שוחררו מחבלים רבים עם דם על הידיים ורבים מהם חזרו לטרור. ארגון אלמגור, אשר נלחם מאז הקמתו נגד ענישה קלה של מחבלים, נגד תנאי הכליאה השערורייתיים שלהם ונגד שחרורם תובע לקיים את ההבטחות להטיל עונש מוות. הוא כבר קיים בחוק השיפוט הצבאי, ויש ליישמו.

כמו כן, אין לשחרר יותר מחבלים. רובם חוזרים לטרור ושחרורם פוגע בהרתעה ומעודד טרור נוסף. בפני הממשלה עומדות מסקנות ועדת שמגר בנושא חיילים שבויים ויש לאמץ את המסקנות בחקיקה, שתגביל את מספר הרוצחים המשוחררים בעסקאות בעתיד. החקיקה תשדר מסר של נחישות ישראלית כלפי עשרות החוליות שמתארגנות לחטוף ישראלים כדי לשחרר עוד מחבלים, אחרי הצלחתם בעסקת שליט. הצעות חוק אלו חייבות להיות מקודמות ולהפוך לצעדים שיוכיחו כי המלחמה בטרור עולה מדרגה. אנו מצפים שבזמן שראשי המדינה מגיעים לטקסים ולקברי היקירים, שההצהרה על "ידנו הארוכה שתשיגם והם יקבלו את עונשם" תקבל מחדש תוקף ותוכן.

הכותב הוא יושב-ראש ארגון 'אלמגור'.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר