"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ליברמן מונע השתתפות פלשתינים בטקס זיכרון

"לא אתן ידי לחילול יום הזיכרון", כתב שר הביטחון, שהחליט למנוע כניסת 110 פלשתינים שהתכוונו להגיע לטקס המשותף • עתירה לבג"ץ תוגש מחר

,עודכן
שר הביטחון ליברמן // צילום: פלאש 90 // שר הביטחון ליברמן // צילום: פלאש 90

ליברמן נגד טקס הזיכרון המשותף:שר הביטחוןאביגדור ליברמןהודיע לפני זמן (שלישי) קצר כי לקראת יום הזיכרון החל בשבוע הבא, לא יאפשר כניסת משתתפים פלשתינים לטקס בישראל.

"‏החלטתי לאסור כניסתם לישראל של 110 פלשתינים שהוזמנו ל"טקס משותף" ישראלי-פלשתיני, שיתקיים בערב יום הזיכרון.

‏"לא אתן ידי לחילול יום הזיכרון. זהו לא טקס זיכרון אלא מפגן של טעם רע וחוסר רגישות שפוגע במשפחות השכולות היקרות לנו מכל", כתב השר.

בשנים האחרונות ניטש ויכוח בציבור הישראלי בכל שנה בנוגע לטקס בו משתתפות משפחות שכולות ישראליות ופלשתיניות, המתקיים בישראל בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל.

פורם המשפחות השכולות יעתור לבג"ץ

פורום המשפחות השכולות הודיע שיעתור מחר לבג"צ נגד החלטתו של ליברמן. מהפורום נמסרו כי "שר הביטחון ליברמן הוא שבהתנהלותו מחלל את יום הזיכרון ופוגע במשפחות שכולות ישראליות ופלשתיניות שמבקשות לקדם שיח של פיוס".

עוד נמסר בהודעה: "מדובר בשימוש פוליטי ציני בכלי שמהותו אמורה להיות ביטחונית. שימוש שכל מטרתו לפגוע במשפחות שכולות ובישראלים ופלשתינים שמבקשים לציין יחד את יום הזיכרון, מתוך כבוד הדדי והכרה בכך שהכאב והצער אינם נחלתו הבלעדית של אף צד".

יו"ר מרצ, ח"כ תמר זנדברג, זעמה גם כן על ההחלטה: ״משתתפי טקס המשפחות השכולות הישראלי-פלשתיני הם מי ששילמו בעקבות סכסוך הדמים הזה את היקר להם מכל: משפחה, בני זוג, אחים ואחיות, ילדים והורים. הם החליטו להפוך את הכאב שלהם לתקווה ולציין באמצעותה את אחד הימים הכי קשים עבורם בשנה".

עוד הוסיפה זנדברג: "כמה עצוב שדווקא את הניצוץ הזה שר הביטחון מנסה לחסל בשביל עוד סיבוב פוליטי על גבן של משפחות שכולות. ליברמן רוצה להפוך גם את יום הזכרון לנושא שנוי במחלוקת ולהשתמש בסמכות בטחונית כדי למנוע מהן לציין אותו כדרכן, בדרך של שלום ושל רצון אמיתי בעצירת שפיכות הדמים. ממשלת נתניהו וליברמן רוצה להשתמש גם בשכול כדי לפלג את אזרחי ישראל״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר