"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נחשף: כך מממן חיזבאללה בקולומביה את פעילויות הטרור של הארגון

חברות ליבוא ויצוא, מכירת מכוניות גנובות והונאות אשראי • חקירה של המשטרה הקולומביאנית וה-DEA האמריקנית, גילתה את דרכי הפעולה של הארגון

,עודכן
מחבלי חיזבאללה // צילום: AFP

ארגון הטרור חיזבאללה מפעיל בקולומביה רשת ענפה של ארגונים שתפקידם לממן טרור ולגייס מחבלים - כך עולה מחקירה משותפת של כוחות הביטחון הקולומביאניים בשיתוף עם ה-DEA (הסוכנות למלחמה בסמים) האמריקנית, שנמשכה כשלוש שנים.

לפי פרסום של המשטרה הקולומביאנית, החקירה גילתה חברות ופלטפורמות מסחריות המלבינות כספים עבור חיזבאללה בפעילויות בלתי חוקיות שונות, בהן: ייצוא ומכירה של מכוניות גנובות, הונאות בנקים, זיוף כרטיסי אשראי ועוד. בנוסף פעילי חיזבאללה במדינה מגייסים תושבים מקומיים לפעולות טרור עתידיות.

המשטרה הקולומביאנית, יחד עם האינטרפול, טוענת כי זיהתה את סדרי העדיפויות של חיזבאללה בקולומביה. ראשית, ארגון הטרור מיישב אנשי מפתח בארגון מלבנון ומסוריה בערים כמו קרטחנה, ברנקיה ומאיצ'או, באמצעות רשת מסמכים מזויפים בוונצואלה, שמספקת תעודות זהות קולומביאניות. בשלב שני, מוקמות חברות ותאגידים לכאורה לגיטימיים, שעוסקים ביבוא ויצוא. בשלב הבא מתבצעת הלבנת ההון.

ההוראות: מאיראן

על פי הדו"ח של המשטרה הקולומביאנית, היבט נוסף של פעילות חיזבאללה, הן בקולומביה והן בפנמה, הוא השימוש ברשתות חברתיות לזיהוי תומכים אפשריים, ליצור איתם קשר, לקרב אותם לאסלאם ולהפוך אותם לפעילי חיזבאללה. בדוח מציינים כי בקולומביה חלה עלייה של עשרות אחוזים בהתאסלמות בשנים האחרונות.

לפי המשטרה הקולומביאנית, אנשי חיזבאללה בקולומביה מקבלים הוראות ישירות מהמזכירות הכללית של הארגון בלבנון, על פי הנחיות מטהראן. בקולומביה מכונה החיזבאללה "ארגון הביטחון החיצוני", ופעיליו כפופים למנהיג חיזבאללה בדרום אמריקה עבדאלה ראדה ראמל, שמושבו בפנמה, והוא מפעיל את פעילות האגון גם בבוליביה, פרגוואי וונצואלה. ראמל חולש על מגוון פעילויות מסחריות של "חברות הבת" של חיזבאללה בדרום אמריקה, העוסקות ביצוא בדים ובגדים, יצוא פחם ועוד.

לפי הדוח, 80 אחוז מהרווחים מהחברות של חיזבאללה חוזר לארגון חיזבאללה, וכ-20 אחוז מופנים בחזרה לארגון בדרום אמריקה להשקעות עתידיות. בחקירה נתגלו העברות כספים בין קולומביה, ונצואלה, פנמה, פרגוואי, ברזיל וארגנטינה; לבנקים בגרמניה, שוויץ וארצות הברית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר