לוחמות צה"ל // צילום: איי.אף.פי // לוחמות צה"ל // צילום: איי.אף.פי

מחאת הרבנים: "צה"ל מנסה לחנך מחדש את הקצינים"

כ-200 רבנים פרסמו מכתב מחאה נגד הצבא: "מקשה על בנות לקבל פטור מגיוס" • "מחזקים את תלמידינו לעמוד בנחישות בכל הקשור לעירוב בין המינים"

חילוקי הדעות בין הצבא לרבני הציונות הדתית לא יורדים מסדר היום הציבורי, וכעת מתפרסם כאן לראשונה מכתב מחאה שעליו חתומים כמאתיים רבנים. בין החתומים - אף ראשי המכינות הקדם־צבאיות, הנחשבים קרובים מאוד לתפיסה הצבאית. הם מבקשים למחות על פקודת השירות המשותף ונגד מה שהם טוענים הקשחת קבלת הפטור לבנות דתיות. 

במכתב נאמר כי "אנו רבנים ראשי ישיבות המאמינים שצה"ל הוא חלק בלתי נפרד מתהליך שיבת ציון ומחנכים את תלמידינו לנאמנות ולמסירות לצבאנו. אנו מבקשים להתריע כי בתקופה האחרונה צבאנו היקר עסוק גם בקידום תפיסות תרבותיות ליברליות קיצוניות הבאות על חשבון תפקידו העיקרי של צה"ל - עזרת ישראל מיד צר ואחיזה בארץ קודשנו, ופוגעות בקדושת המחנה ובאחדות העם".

לדברי הרבנים - "תופעה חמורה זו באה לידי ביטוי לדוגמה בניסיונות החינוך מחדש של קציני צה"ל, בפקודת השירות המשותף, בניסיונות להקשות על בנות דתיות מלקבל פטור משירות צבאי ולשכנע אותן שלא לפנות לשירות לאומי אזרחי אלא לשירות צבאי, ועוד".

"לאור זאת אנו מחזקים את תלמידינו ואת כלל חיילי צה"ל בכל מקום לעמוד בנחישות ובמסירות על חובתם המוסרית, האנושית וההלכתית בכל הקשור לענייני העירוב בין המינים וקדושת המחנה בכל מקום, שיבואו לידי דרישה שאינה לגיטימית ואינה מוסרית. אי הסכמה לפעולות האסורות על פי תורתנו, ומנוגדות גם לכל היגיון אנושי בריא של התנהלות מסגרת צבאית, מונעת את צה"ל מלהידרדר לשפל מוסרי אנושי".

הרבנים מתייחסים גם לפרשת הדחת הרב צבי קוסטינר מקורס רבנים צבאיים, שפורסמה לראשונה ב"ישראל היום", וכותבים כי "ברצוננו להביע מחאה נמרצת על הניסיונות של גורמים שונים למנוע אמירות תורניות של רבני ישראל בעניין שירות הבנות בצה"ל ובעניינים אחרים העומדים על סדר היום, ולתמוך בכל רב שמביע את דעתו ההלכתית והמוסרים הנאמנת לתורה ללא משוא פנים וללא התנצלות". על המכתב חתומים בכירי הרבנים המזוהים עם הזרם החרד"לי (חרדי לאומי) - הרב צבי טאו מישיבת הר המור בירושלים, הרב דב ליאור, רב  קריית ארבע, ורבני ערים כמו מיכה הלוי מפתח תקווה ושמואל אליהו מצפת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו