"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"סטודנטים יהודים חשים מאוימים ומושתקים"

לראשונה בלונדון: תחרות חדשנית בקרב סטודנטים ליצירת רעיונות מקוריים במאבק באנטישמיות ובדה-לגיטימציה נגד מדינת ישראל • מנכ"ל הקונגרס היהודי העולמי: "אוניברסיטאות ברחבי העולם הפכו להיות קו החזית במאבק ללגיטימציה של מדינת ישראל"

,עודכן
נלחמים על דעת הקהל // צילום: שחר עזרן, הקונגרס היהודי העולמי

האוניברסיטאות באנגליה וברחבי העולם הפכו בשנים האחרונותל"מגרש הביתי" של תנועות אנטי-ישראליותוהן מהוות את אחת הזירות המאתגרות ביותר עבור ההסברה הישראלית.

על מנת להילחם בפעילות תנועת ה-BDS ובהתפשטות האנטישמיות, יזמו בקונגרס היהודי העולמי את תחרות ה-"Campus Pitch", הקוראת לסטודנטים מקומיים להציע רעיונות ולהשתתף בחממת הפיתוח של פרויקטים לחיזוק תדמיתה של ישראל.

מחר (חמישי) יתקיים בפעם הראשונה בלונדון - האירוע המסכם של התחרות. ארבעה צוותי הסטודנטים שנבחרו מתוך עשרות מועמדים יציגו את רעיונותיהם בפני חבר השופטים. מציגי היוזמה המנצחת יזכו בפרס של 5,000 לירות שטרלינג למען יישום בפועל של הצעתם. התחרות בלונדון מתקיימת בשיתוף פעולה עם ועד הנציגים של יהודי בריטניה.

יוזמי הפרויקט והתחרות הנוכחית, מהקונגרס היהודי העולמי, מציינים כי "הסטודנטים המשתתפים נדרשים לפתח פרויקט יצירתי ולהציג אסטרטגיה וגישה פורצות דרך המביאה לידי ביטוי את פניה האמיתיות של ישראל לעולם כדי לשנות את השיח הקיים". הפרויקטים שיזכו בתחרות יזכו במימון ובליווי המקצועי של הקונגרס היהודי העולמי כדי ליישמם באופן מלא.

"אוניברסיטאות ברחבי העולם הפכו בשנים האחרונות להיות קו החזית במאבק ללגיטימציה של מדינת ישראל" // צילום: שחר זינגר, הקונגרס היהודי העולמי

"אומץ ונחישות רבים"

הפרויקט הושק בשנת 2015 בניו יורק יחד עם הקונסוליה הישראלית, ומאז התרחב לערים נוספות בארה"ב, לונדון וכן עתיד להתרחב למדינות נוספות בעתיד.

הסטודנטים המתמודדים עם האתגרים היומיומיים בקמפוס ונמצאים בחזית המאבק מבינים את המציאות בשטח באופן המיטבי, ולכן יכולים להציע את הרעיונות המתאימים ביותר כדי להשפיע.

"אוניברסיטאות ברחבי העולם הפכו בשנים האחרונות להיות קו החזית במאבק ללגיטימציה של מדינת ישראל, כאשר סטודנטים יהודים ופרו-ישראלים חשים מושתקים ומאוימים על ידי היוזמות המסוכנות של אלו המבקשים להחרים ולהביא לדה-לגיטימציה של ישראל ושל הקהילות היהודיות", הדגיש מנכ"ל הקונגרס היהודי העולמי, רוברט זינגר.

לדבריו, "הסטודנטים המשתתפים בפרויקט של הקונגרס היהודי העולמי מציגים אומץ ונחישות רבה, בשאיפתם לדיאלוג מאוזן יותר ולקמפוס בטוח יותר. הקונגרס תומך במאמציהם ומשוכנע שיחד נשנה את השיח אודות ישראל ואנטישמיות בקמפוסים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר