"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משחתת אמריקנית נמצאה בעומק האוקיינוס

ספינת הקרב "ג'ונו" שטובעה על ידי היפנים נמצאה סמוך לחופי איי שלמה כשעל סיפונה נספו למעלה מ-600 מלחים

,עודכן
תותח כבד על סיפונה של ה"ג'ונו" // צילום: איי.פי // תותח כבד על סיפונה של ה"ג'ונו" // צילום: איי.פי

תגלית מרגשת באוקיינוס השקט:משלחת חיפוש במימונו של מייסד מייקרוסופט לשעבר, פול אלן, חשפה את שרידיה של המשחתת האמריקנית מלחמת העולם השנייה "ג'ונו".

הצוות, שמובל באופן אישי על ידי המיליארדר, זיהה לראשונה את שברי משחתת הענק סמוך לחופי איי שלמה, צפונית מזרחית לאוסטרליה.

האונייה טובעה על ידי טורפדו יפני במהלך הקרב על האי גואדלקנל בחזית הפאסיפית וירדה למצולות ו-687 מהמלחים על סיפונה נספו.

המדחף של המשחתת ג'והו, כפי שצולם על ידי הצוללת הרובוטית // צילום: איי.פי

על סיפונה של הג'ונו שירתו חמישה אחים שזכו לכינוי "בני סאליבן מווטרלו" שהתעקשו לשרת יחד על אותו כלי שיט על אף מדיניות הצי שאסרה על כך. הם כולם מצאו את מותם במהלך שקיעת הספינה והפכו לגיבורים של חיל הים האמריקני, כשעל שמם נקראו 5 ספינות.

הספינה, משחתת קלה מדגם אטלנטה, נמצאה בעומק מדהים של 4 קילומטרים מתחת לפני הים, נחה על קרקעית הים, ככל הנראה בשלמות מבנית מפתיעה. החוקרים הצליחו לאשר כי אכן מדובר ב"ג'ונו" לאחר שצפו בסרטון שצילמה הצוללת הרובוטית של המשלחת.

ה"ג'ונו" במלוא הדרה בשנת 1940 // צילום: איי.פי

"לא ציפינו למצוא את הספינה כל כך מהר. אנחנו מתמודדים פה עם תנאים לא פשוטים בעומק של אלפי מטרים. מדובר בציוד חשמלי שפועל בעומק גדול מאוד והתוצאה לא צמיד צפויה", סיפר רוברט קראפט, מנהל המשלחת התת ימית.

סגן האדמירל ריץ' בראון, שפיקד בעבר על ספינה שנקראה על שם האחים סאליבן אמר בהתרגשות כי: "אני נרגש לשמוע כי מר אלן וצוותו הצליחו לאתר את שרידי ג'ונו ששקעה במהלך הקרב על גואדלקנל. סיפורה של הספינה ג'ונה, צוותה והאחים סאליבן הוא סמל להקרבה ולגבורה של הדור הגדול ביותר שידעה ארצנו".

הג'ונה נפגעה מטורפדו ושקעה במהירות שיא, פחות מ-30 שניות. על פי עדי ראייה, מחסני התחמושת של הספינה התפוצצו, היא נקרעה לשניים ורוב אנשי צוותה נהרגו באופן מידי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר