מתנדבים יהודים יוכשרו לחלץ ישראלים בתרחישי קיצון
קציני פיקוד העורף מעבירים הדרכות לחברי הקהילות היהודיות בארה"ב • המטרה: להזעיק אותם כדי לסייע לכוחות ההצלה
, עודכן

פיקוד העורף החל לאחרונה להכשיר עשרות אמריקנים בקהילות היהודיות ברחבי ארה"ב, כדי שמתנדבים יהודים יהיו מסוגלים לסייע בעזרה ובחילוץ במקרי קיצון של אסונות טבע גדולים.
בשבוע שעבר נחתו באטלנטה קצינים מפיקוד העורף, נציגים מטעם כיבוי אש והצלה ומבית החולים ברזילי, ואלה העבירו למקומיים הדרכות בנוגע לחילוץ באמצעים ביתיים, וזה, לדבריהם, "כדי להכשירם ליום פקודה".
הכשרות כאלו מתקיימות בארץ מאז 2013, והן מונגשות לאזרחים מהשורה, בגילים שונים וללא כל רקע בנושא. בעבר הכשירו אנשי כיבוי והצלה כבאים ומתנדבים בארה"ב, ואלו אף הגיעו לישראל במבצע צוק איתן, באסון הכרמל ובמקרים נוספים, אך כעת לראשונה מדובר בהכשרה המועברת גם על ידי אנשי חילוץ והצלה של פיקוד העורף, בשיתוף עם ארגון EVP.
בסך הכל צפויים להתקיים השנה שבעה סבבי הכשרות, שבסופן יוכשרו מאות אזרחים לסיוע במקרי קיצון, בישראל ובקהילה שלהם בארה"ב.
"אנו נותנים כלים לחילוץ עצמי כדי שיוכלו לחלץ את עצמם במקרה שיתרחש אירוע באזור מגוריהם, וכן אם נצטרך לבקש סיוע בינלאומי באירוע דומה בישראל", מסבירה רס"ן סיוון ענבר, ראש מדור תורת החילוץ בפיקוד העורף.
בשיחה מאטלנטה הסבירה סגן ענבר לוי, קצינת ההדרכה של ביה"ס למקצועות העורף: "מדובר בהכשרה שמתבצעת במשך יום אינטנסיבי במיוחד - יש מורים ורופאים, ואנחנו מכשירים אותם להתנהל ברעידת אדמה ואיך יצילו חיים. אלו לא אנשים שמבינים מה זה אירוע חירום ועכשיו פתאום נופל להם האסימון".
"אנחנו מלמדים אותם את יסודות החילוץ הבסיסי באמצעות שימוש בכלים ביתיים", מדגישה רס"ן סיוון. "הם לומדים להשתמש באמצעים שיש לכל אחד בבית - מקדחה, ג'ק באוטו או קסדת אופניים להגנה על הראש באזור אסון. למדנו מאירועים בעולם כי 90 אחוזים מהאנשים ששרדו ברעידת אדמה ניצלו בזכות השכנים שלהם, שחילצו אותם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו