"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תביעה בסך 300 מיליון ד' נגד מיילי סיירוס

הזמר הג'מייקני מייקל מיי, הידוע גם בשם הבמה פלאורגן, הגיש תביעת ענק נגד סיירוס ומפיקיה בטענה כי הלהיט שלה "We Can't Stop" כולל העתקה בוטה מסינגל שהוציא בשנת 1988 ומהווה הפרה חמורה של זכויות יוצרים

,עודכן
צילום: getty images // מיילי סיירוס

שבוע סוער עובר על הביצה המוזיקלית מעבר לים. אחרי שטיילור סוויפט הואשמה כי הסינגל החדש והמצליח שלה "Delicate" דומה באופן מחשיד לפרסומת לבושם של קנזו משנת 2016, מגיע גם תורו של מנהל הבנק של מיילי סיירוס להחסיר פעימה.

סיירוס (25) חטפה בשלישי האחרון מהלומה קשה, כשזמר ג'מייקני בשם מייקל מיי (ששם הבמה שלו הוא פלאורגן), הגיש נגדה תביעת ענק בסך 300 מיליון דולר, בטענה להעתקה בוטה והפרת זכויות יוצרים, כך לפי דיווחי האתר רויטרס.

לפי כתב התביעה, יותר מ-50% מהלהיט המצליח של סיירוס משנת 2013 "We Can't Stop", מבוססים על הסינגל של מיי משנת 1988 "We Run Things", שכיכב בראש מצעדי הלהיטים בג'מייקה באותה שנה.

לדבריו, סיירוס וחברת התקליטים שלה המוזכרת אף היא בכתב התביעה לצד מפיקים ושותפים נוספים, עשו שימוש לא חוקי באלמנטים רבים מתוך השיר וחייבים את הצלחת הלהיט לסגנון הייחודי והתוכן המקורי שלו.

מלבד המיליונים שהוא תובע כפיצוי, מיי גם מבקש להוציא צו המונע מסיירוס להמשיך במכירת הסינגל או בשימוש בו בהופעות.

באופן אירוני למדי, הלהיט של סיירוס נעצר במקום השני בדרך לפסגה, כשהסינגל שעקף אותו בזמן שיצא היה "Blurred Lines" של רובין ת'יק . כזכור, ת'יק הואשם בעצמו בהפרת זכויות יוצרים של הסינגל "Got to Give It Up” של הזמר מארווין גיי, ונאלץ לשלם מיליונים ליורשיו לאחר שהורשע ע"י בית המשפט בהעתקה. קארמה, מתברר, היא להיט.


טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר