"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
נפאל: חילופי האשמות לאחר ההתרסקות
49 בני אדם נהרגו באסון בנפאל • חברת התעופה טוענת כי פקחי הטיסה הטעו את הטייס, ואלו טוענים כי הטייס הוא זה ששגה
צילום: רויטרס // זירת ההתרסקות

נפאל: חילופי האשמות לאחר ההתרסקות

49 בני אדם נהרגו באסון בנפאל • חברת התעופה טוענת כי פקחי הטיסה הטעו את הטייס, ואלו טוענים כי הטייס הוא זה ששגה

,עודכן

49 נוסעים נהרגו אמש(ראשון) בהתרסקות מטוס בומברדייה מדגם דאש 8 של חברת US-Bangla מבנגלדש (שעה 14:20 אחר הצהרים בשעון נפאל) בזמן נחיתה בנמל התעופה טריבהוואן בקטמנדו, בירת נפאל.

על המטוס, שהגיע מדאקה, בירת בנגלדש, היו 67 נוסעים וארבעה אנשי צוות. 22 הניצולים מטופלים בבית החולים המקומי, חלקם במצב אנוש. 33 מהנוסעים אזרחי נפאל, 32 מבנגלדש, אחד סיני ואחד מהאיים המלדיבים.

חברת התעופה האשימה את פקחי הטיסה של קטמנדו, אולם שלטונות נפאל אומרים כי המטוס ביצע נחיתה לא שיגרתית. בזמן הנחיתה המטוס סטה מהמסלול ועלה באש. שדה התעופה של קטמנדו נסגר להמראות ונחיתות עד שהמטוס פונה מן המסלול.

אחד הניצולים, שהצליח לשבור חלון ולחלץ את עצמו מהמטוס, סיפר כי המטוס הזדעזע באוויר ואז נשמעה החבטה של ההתרסקות. נוסע אחר סיפר, כי המטוס התנועע בצורה מוזרה בזמן הגישה למסלול הנחיתה.

"המטוס קיבל אישור נחיתה מהצד הדרומי של המסלול, אבל הוא המשיך לנחיתה מהצד הצפוני", אמר מנהל רשות התעופה הנפאלית, "איננו יודעים עדיין מה הסיבה לנחיתה הלא שגרתית הזו". מנכ"ל חברת התעופה, אימרם אסיף אמר בתגובה, כי "התקבלו הוראות שגויות ממגדל הפיקוח. הטייס שלנו לא אשם".

מנהל נמל התעופה ראג' קומאר צ'טרי אמר כי המטוס פגע בגדר של נמל התעופה לפני שהגיע למסלול. מעט לפני ההתרסקות הודיע הטייס למגדל הפיקוח כי הכל בסדר, אך הוא לא הגיב, כשנמסר לו שהוא מגיע למסלול לא נכון.

אחד הניצולים, סוכן נסיעות נפאלי בשם בסנטה בוהורה סיפר בבית החולים, כי ההמראה מדאקה הייתה סדירה, אבל בנחיתה המטוס רעד קשות, ולאחר מכן נשמעה חבטה חזקה. "ישבתי ליד החלון, אבל אני לא זוכר איך יצאתי מהמטוס. מישהו הביא אותי לבית החולים. אני בר מזל ששרדתי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו