"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בדרך להיפטר מהשטרות: חוק הגבלת המזומן אושר בוועדת הכנסת

בתום דיון מרתוני: הוועדה המשותפת אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת "חוק צמצום השימוש במזומן" • ח"כ סלומינסקי: "לציבור יהיה מספיק זמן להסתגל לחוק המשנה דפוסי יסוד"

,עודכן
, צילום: יהושע יוסף

המהפכה כבר נמצאת כאן: הרפורמה לצמצום השימוש בכסף מזומן אושרה בכנסת לקריאה שנייה ושלישית.

לדרישת הוועדה המשותפת, בראשות ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), הועלה סכום המגבלה על השימוש במזומן בכל עסקה בין פרטיים ל-11,000 ‬שקלים לעוסק, במקום ‭ 8,000‬שקלים בהחלטת הממשלה והאוצר, ול-‭50,000‬ שקלים למי שאינו עוסק, במקום‭ 25,000 ‬שקלים בהחלטת הממשלה והאוצר.

נקבע גם מדרג של עיצומים כספיים לעוסק וקנסות פליליים למי שאינו עוסק, במקום שיעור קנס של ‭ 30%‬ על הפרה ראשונה. עוד קבעה הוועדה כי העיצום יחול רק על הסכום ששולם במזומן וכי קרובי משפחה יוחרגו מהחוק, כך שבני משפחה יוכלו להעביר ביניהם סכומים במזומן, ללא הגבלה. עוד קבעה הוועדה כי "קופות גמילות חסדים" (גמ"חים) יוכלו לתת הלוואה כמו כל גוף פיננסי מפוקח בהוראת שעה למשך שנתיים. המשנה ליועץ המשפטי לממשלה הדגיש כי "גמ"חים נמצאים בסיכון משמעותי בהיבט של הלבנת הון". החוק ייכנס לתוקפו בתחילת‭ ,2019 ‬וההגבלות על הצ'קים ייכנסו לתוקף חצי שנה לאחר מכן.

הצעת החוק המתבססת על המלצות "ועדת לוקר" לבחינת צמצום השימוש במזומן, קובעת כי מעל לסכומים מסוימים ייאסר על הצדדים לתת ולקבל תשלום במזומן, וזאת במגוון רחב של פעולות כספיות. סלומינסקי אמר בדיון כי "הזמן שעמד לרשותנו לא היה רב, אבל יש חשיבות גבוהה להיאבק בהון השחור שנאמד ב-‭350‬ מיליארד שקלים מתחת לרדאר - שוק של ארגוני הפשיעה והטרור. נתנו זמן רב לגופי הממשלה ולבנקים להיערך לאמצעים חלופיים ווידאנו כי יעמוד לרשות הציבור והרשויות מספיק זמן לצורך ההסתגלות לחוק המשנה דפוסי יסוד".

תקרת המזומן בראש

עו"ד אלעזר שטרן, יועץ משפטי לוועדה, פירט את עיקרי הרפורמה לצמצום השימוש במזומן:

כשמדובר בעוסק - סכום העסקה, המתנה או ההלוואה שניתנים במזומן לא יעלה על ‭ 10%‬מהסך הכולל ועד לתקרה של ‭ 11,000‬שקלים. כך, למשל, עוסק שמבצע עסקה ב-‭15,000‬ שקלים רשאי לשלם רק ‭ 10%‬ממנה במזומן. דהיינו, יותר מ-‭1,500‬ שקלים במזומן ייחשבו כהפרה של החוק. כשמדובר בעסקה גדולה - יותר מ-‭110,000‬ שקלים, תקרת התשלום במזומן בגין עסקה זו תהיה ‭ 11,000‬שקלים.

את המתנות החוק מחריג מהמגבלה של ‭ 11,000‬שקלים ומאפשר קבלת מתנה במזומן של ‭ 50,000‬שקלים.

החרגה נוספת היא של תרומה הלוואה, או מתנה, עסקה עם קרובי משפחה למעט שכר עבודה. גם המדינה הוחרגה מהחוק, ויותר לה לקבל תשלומי חובה במזומן בסכומים גבוהים מהתקרה הקבועה. תיירים בישראל יורשו לשלם עד פי חמישה מהתקרה במזומן - עד ‭ 55,000‬שקלים.

הוועדה קבעה עיצומים כספיים על מי שיעבור על החוק: תשלום במזומן של עד ‭ 25,000‬שקלים יחויב בקנס בשיעור של ‭ 15%‬מהחריגה; עד ‭ 50,000‬ שקלים יחויב בקנס של ‭ 20%‬מהחריגה ומעבר לכך ב-%‭30‬ ממנה. הוועדה קבעה מגבלות גם בעניין תשלום באמצעות צ'קים, והמליצה שלא לאפשר תשלום באמצעות "צ'ק פתוח", ללא ציון שם המוטב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר