"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
סגר מעגל: הסב מראשוני המשרתים חיל הים, הנכד - חובל
תא"ל (מיל') הדר קמחי שימש כמפקד שייטת הצוללות בעת אסון הדקר: "הכרתי את רוב הצוות, זה היה הלם" • הנכד, שגם אביו שירת בחיל הים וכעת מסיים בעצמו קורס חובלים, גאה במורשת: "קיבלתי טיפים"
צילום: הרצי שפירא //

סגר מעגל: הסב מראשוני המשרתים חיל הים, הנכד - חובל

תא"ל (מיל') הדר קמחי שימש כמפקד שייטת הצוללות בעת אסון הדקר: "הכרתי את רוב הצוות, זה היה הלם" • הנכד, שגם אביו שירת בחיל הים וכעת מסיים בעצמו קורס חובלים, גאה במורשת: "קיבלתי טיפים"

,עודכן

היום תחגוג משפחת קמחי 70 שנות מורשת משפחתיתבקצונת חיל היםהעוברת מדור לדור. תא"ל (מיל') הדר קמחי (89), שהצטרף לחיל עם הקמתו בקיץ 48' והיה לימים לסגן מפקדחיל הים, יסגור מעגל עם נכדו נמרוד קמחי (21).

הנכד יסיים היום את קורס החובלים בדרגת סגן כחניך מצטיין: "סבא בא להרצות לנו כמה פעמים במהלך הקורס", מספר נמרוד קמחי. "אבל היעדים שאני מציב לעצמי כרגע הם הרבה יותר צנועים מלהיות סגן מפקד חיל הים. השאיפה שלי כרגע היא להמשיך לעשות את התפקידים שאקבל הכי טוב שאני יכול".

"אני גאה בו. אני לא בטוח שאם היום הייתי הולך לקורס חובלים, הייתי מצליח לסיים אותו", אמר תא"ל (מיל') הדר קמחי. "הוא מסיים היום קורס שנמשך שנתיים וארבעה חודשים. אצלי הכל היה מהיר מאוד, עברתי מפיקוד לפיקוד, כמעט בלי לימודים".

תא"ל קמחי שירת בתחילה בקומנדו הימי ואחרי שמונה שנים מונה לסגן מפקד היחידה. בהמשך נמנה קמחי עם מקימישייטתהצוללות ובזמן טביעת הדקר לפני 50 שנה, היה מפקד שייטת הצוללות.

שלושה דורות בחיל הים. משפחת קמחי

"איבוד הקשר עם הדקר נפל עלי כהלם. הכרתי את רובו של צוות צוללניה. דאגתי שהצוללת השנייה תרד מייד לצלילות ולא תשב על המים כדי למנוע טראומה מהצוללנים ולהכניס אותם לשגרה".

באותה שנה (1968) מונה קמחי למפקדה השני בשייטת ספינות הטילים, אז הסב אותם מכלי שיט ליחידות לחימה, חיבר את תורת הקרב לספינות הסער ופיקד על מבצע מילוט חמש ספינות שרבורג. שתי בנותיו שירתו כפקידות מבצעים בשייטת 13 ובנו יואב קמחי, אביו של נמרוד, הוא בעצמו בוגר הקורס והשתחרר מחיל הים בדרגת רב סרן.

"עולמות התוכן של סבא, ואפילו של אבא שלי, הם שונים בתכלית מעולם התוכן של היום", מסכם נמרוד קמחי. "אמנם גוף השיט שאבא שלי שירת עליו הוא אותו גוף, אבל המערכות שונות לגמרי וכך גם ההתנהלות. הטיפים שניתנים לי הם יותר ברמת ההתמודדות עם האתגרים, כמו כל הורה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו