"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זוגיות בשלט רחוק: למי זה מתאים?

העולם הגלובלי התקדם וכך גם מערכות היחסים. שאלנו מומחים איך שומרים על קשר בשלט רחוק וכמה משפיע המחסור ביחסי מין

,עודכן
קשר בשלט רחוק // צילום: Getty Images

האם אפשר באמת לקיים זוגיות בשלט רחוק כשבני הזוג כמעט ולא מתראים? האם כיום כשיש לנו ווטסאפ, מחשבים, שיחות ווידאו וסקייפ הדבר אפשרי או שאין תחליף לקשר הפיזי היום יומי? ניגשנו למומחים כדי לברר את השאלה המורכבת הזו.

מיטל חדד-מסורי, מנחת הורים, יועצת זוגית ואישית בגישת שפר חברה בצוות הדדין, אומרת כי מדובר בשאלה אישית. יש בני אדם שזוגיות כזו מתאימה להם ויש כאלו שצריכים את בן או בת הזוג ממש לידם באופן פיזי.

"מה שחשוב זה ההתאמה הנכונה בין בני הזוג ולא כל מה שמתאים לאדם אחד מתאים לאדם אחר. זוגיות היא אלמנט פיזי אבל יותר מזה, מדובר בהתאמה נפשית, תמיכה הדדית, אמון, ועוד פרמטרים חשובים. ולכן על האלמנט הפיזי אפשר לגשר על ידי פגישות כשיוצא, התאמצות של כל צד להגיע למפגש עם בן הזוג.

כיום, כשיש אינטרנט ושיחות וידאו - הרבה יותר קל לבצע זוגיות כזו. לעיתים יש שני בני זוג שגרים יחד באותו בית והפער ביניהם הוא פער של עולמות ויש כאלו החיים בשני צידי הגלובוס והם מחוברים יותר. לכן השאלה היא כאן פרטית ואין כזה דבר זוגיות נכונה אלא יש כזה דבר זוגיות שמתאימה לשני בני הזוג עצמם", אומרת חדד-מסורי.

אירית א.נהר, מטפלת משפחתית וזוגית ומתמחה במשפחות חדשות והורות משותפת, אומרת כי בעולם המודרני אנחנו נפגשים בכל מקום עם משפחות מסוגים שונים והשאלה היא פרטית וקשורה לצרכים של בני הזוג. "כיום כשבני אדם עושים רילוקיישן בגלל עובדה אז לפעמים אחד מבני הזוג נשאר בארץ המוצא בגלל שהילדים בביתי הספר או בצבא והקשר נשמר. הכפר הגלובאלי שלנו מאפשר המון מצבים מהסוג הזה. מומחית בתחום קראה לנמב הזה לא נישואים אלא ניסועין".

"ברור שאם מסתכלים על זה בעיניים נורמטיביות, נראה כי זה קשה לביצוע כי אין כאן כמעט קשר זוגי. אבל כיום יש כל מיני משפחות והכל אפשרי בעולם שלנו, יש בהחלט אנשים שקשר כזה מאד מתאים להם והוא עדיף בעיניהם על ניתוק מאדם אהוב", קובעת א.נהר.

האם אפשר לקיים זוגיות ללא קשר מיני רציף?

בכל הנוגע ליחסי מין, אומרת מיטל חדד-מסורי כי מיניות בקשר היא חשובה מאד, אך החיבור הנפשי והרגשי, האמון והיכולת להישען זה על זה משמעותיים מאד לבני אדם. לכן בכל הנוגע ליחסי מין, בני הזוג מתאמצים לא פעם להיפגש, לתאם הגעה אחד אל השני וכך הפן הזה של הזוגיות גם מתממש.

כמובן שלא כל אדם מסוגל לכך. גם אירית א.נהר מציינת כי מי שצריך חיבור מיני באופן יומי לא מתאים לקשר מהסוג הזה. אך המציאות מראה כי לחלק מהאנשים הריחוק הפיזי אינו מהווה מניעה ולעיתים אנשים נוסעים ונפגשים בעיקר בשביל המפגש המיני, ואת שאר האספקטים בקשר מקיימים הם בשלט רחוק".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר