"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קמפיין בעזה: 10 שקלים למי שהורג כלב משוטט

עיריית בית להיא שברצועה יצאה בקמפיין אכזרי, על מנת לטפל בבעיית הכלבים המשוטטים • תושבים: "החלטה חסרת היגיון"

,עודכן
כלבים (אילוסטרציה), צילום: Getty Images

בשל תופעת הכלבים המשוטטים, עיריית בית להיא תשלם לכל מי שיהרוג אותם. לקמפיין היו תגובות שליליות ונטען שהוא אכזרי מדי, ומצד שני תושבי עזה מחו על הרעיון להקים מקלטים לכלבים, בעוד שהם גרים באוהלים

קמפיין מזעזע להרג כלבים משוטטים מעורר סערה ברצועת עזה. עיריית בית להיא בצפון הרצועה פתחה אתמול בקמפיין כדי לעודד את האזרחים להתמודד בעצמם עם המספר הרב של הכלבים באזור העיר - בתמורה למענק כספי. העירייה פרסמה הודעה פומבית ולפיה "בשל התפשטות תופעת הכלבים המשוטטים אשר תוקפים את התושבים, הילדים והחקלאים, מודיעה עיריית בית להיא כי תעניק עשרה שקלים לכל אדם שיהרוג כלב משוטט ויודיע לעירייה על כך".

בשל המצב הכלכלי הקשה ברצועת עזה, קמפיין כזה מעורר מוטיבציה גדולה בקרב התושבים שמעוניינים להרוויח כסף מהיר, משום שהערך של עשרה שקלים ברצועת עזה גדול הרבה יותר מאשר בישראל. כל כלב שיומת ויובא למקום כינוס של העירייה יזכה את התושב בעשרה שקלים, ואין מגבלה על מספר הכלבים שכל תושב יכול להרוג. הקמפיין גם לא מגביל את דרך ההריגה של הכלבים ומבחינת העירייה כל האמצעים כשרים - כל עוד הכלבים יובאו אליה מתים.

הקמפיין עורר התנגדות לא מעטה של פלסטינים שסבורים כי הוא אכזרי ומנוגד לערכים האנושיים. "זו החלטה חסרת הגיון", כתב בתגובה פלסטיני בשם מוחמד עווד. "העירייה תישא באחריות לכל אזרח שייפגע מהמעשה הזה. היא זו שצריכה לבצע זאת, אם התופעה של כלבים משוטטים מסבה נזק לתושבים".

תושב אחר כתב "מדוע להרוג? צריך לכבד את זכויות בעלי החיים. תנו להם מקלט ואוכל". מוחמד באשא כתב: "אני מתנגד לכך בצורה נחרצת. למה לא להקים ארגון שתפקידו לטפל בכלבים המשוטטים, לעקר אותם כדי למנוע התרבות ואז למסור אותם למי שרוצה לטפל בחיות מחמד ולגדל אותם?".

ואילו תושב אחר זעם נוכח התגובות, שחלקן נכתבו על ידי תושבים ממדינות ערב, שמתחו ביקורת על הקמפיין של העירייה. "לכל אלה שמדברים על הצורך בהקמת מקלטים לכלבים, תושבי עזה חיים באוהלים וללא קורת גג ועל זה אתם לא מקימים קול צעקה. זו צביעות שלכם ושל הממשלות שלכם!".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר