"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פלג שלם בסכנת הכחדה

הוא היה המחליט היחיד על כל מה שקורה - יציאה להפגנות, רמת עוצמתן, חסימת כבישים והקמת עיתון עצמאי • אין לו ילדים, ולא מחליף נראה לעין • פטירתו עלולה להעמיד את דרכו של הפלג בסכנת הכחדה

,עודכן
הרב אוירבך (משמאל) // צילום: אורן בן חקון

בשיאן של הפגנות הפלג הירושלמי לפני כשנה - אותו פלג קיצוני שמשמש אופוזיציה לזרם החרדי המרכזי, כשקבוצות של צעירים חרדים חסמו צירים מרכזיים ברחבי הארץ והחלו להיעצר על ידי המשטרה, התקשר ראש ישיבת גרודנא מאשדוד לרב שמואל אוירבך. תלמידים רבים מהפלג לומדים בישיבת גרודנא.

ראש הישיבה שוחח ארוכות עם הרב אוירבך, סיפר לו על המעצרים ושאל אם להמשיך בהפגנות - למרות המעצר של אחד מתלמידיו. הוא קיבל תשובה חיובית. חלפו כמה דקות ושוב צלצל הטלפון בביתו של הרב אוירבך. שוב ראש ישיבת גרודנא היה על הקו, מבשר לרב אוירבך על שני בחורים נוספים שנעצרו ושואל האם להמשיך בכל זאת. גם כאן, התשובה היתה חיובית. כשנשאל עד מתי להמשיך להפגין, הוא השיב: "עד שיבינו". הסיפור הזה הוא תמציתו של הסיפור הציבורי של הרב אוירבך, מנהיגה הבלעדי של האופוזיציה החרדית שנקט דרך מיליטנטית.

הוא היה המחליט היחיד על כל מה שקורה - יציאה להפגנות, רמת עוצמתן, חסימת כבישים והקמת עיתון עצמאי. הכל עבר דרכו, הכל היה נתון לשיקול דעתו הבלעדית.

הרב אוירבך נפטר אמנם בגיל 86, אבל עבור חסידיו - פטירתו היא פתאומית ואפילו מסוכנת לקיומם כפלג. לרב אוירבך אין ילדים, ראשי הישיבות המזוהים עם הפלג עדיין אינם בעלי מעמד ויוקרה כדי להוביל ולתפוס את מקומו, ובכלל: מדובר בקבוצה צעירה, שעל אף קולניותה היא פעילה חמש שנים בלבד.

כבר אמש דיברו תלמידיו על כך שהם יודעים במדויק מהי דרכו של הרב ומה דעתו בכל הנושאם הציבוריים, וכך ימשיכו לעשות. ייתכן שכך הם יעשו, אבל גם הם מבינים שפטירתו של מנהיגם עלולה להעמיד גם את דרכם בסכנת הכחדה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר