"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
האנגלים באים: הסוס השחור מגיע ללונה פארק
אוהדי הנבחרת יקוו לא להיתקע בפקקים של מרתון ת"א בדרך למשחק נגד בריטניה במוק' המונדובאסקט • האנגלים אולי לא נחשבים לאימפריה, אבל נגד ישראל תמיד הולך להם
צילום: דני מרון // שחקני הנבחרת באימון. לא ברור איזה נבחרת נקבל היום

האנגלים באים: הסוס השחור מגיע ללונה פארק

אוהדי הנבחרת יקוו לא להיתקע בפקקים של מרתון ת"א בדרך למשחק נגד בריטניה במוק' המונדובאסקט • האנגלים אולי לא נחשבים לאימפריה, אבל נגד ישראל תמיד הולך להם

,עודכן

הכדורסל הבריטי היה בדרך כלל מושא ללעג כאן. הרי הם מזוהים אצלנו עם כדורגל, מרוצי סוסים וקצת עם רוגבי, אז מה להם ולכדורסל? אבל בהיסטוריה של נבחרת ישראל, בריטניה היא סוג של "הסוס השחור" שעשה לנו לא מעט נזקים.

במאי 1984, בגרנובל שבצרפת, התייצבה נבחרת ישראל בהדרכתם של אריה מליניאק ופיני גרשון לטורניר הקדם־אולימפי לאחר שבטורניר ההכנה ניצחנו בספרד את הספרדים. זאת היתה נבחרת ישראל עם כל השמות הגדולים ובשיאם: מיקי ברקוביץ', דורון ג'מצ'י, חיים זלוטיקמן, סטיב קפלן, לו סילבר ועוד. למרות כל אלה, הבריטים ניפצו את החלומות על הגעה למשחקים בלוס אנג'לס בניצחון 88:92 בבית המוקדם והתחילו כדור שלג שלילי לישראל בדרך לתבוסות מול בריה"מ, יוון, צרפת וספרד.

בספטמבר 2013, עם אריק שיבק ועודד קטש על הקווים, בריטניה של ג'ו פרונטי וגיא גודס כעוזרו היתה היריבה הראשונה באליפות אירופה בסלובניה. ישראל הוליכה בפער דו־ספרתי, אבל סדרת החטאות עונשין מחפירה הובילה להארכה שאותה ישראל הפסידה 75:71. מההפסד הזה קשה היה להתרומם.

היום שוב מחכה לנו בריטניה, ולא ברור איזה נבחרת נקבל. גיא פניני חוזר ובצדק כי הוא בכושר הטוב ביותר, אבל כל העסק שסביבו לוטה בערפל. גל מקל אכזב מאוד ביוון ומגיע אחרי משחק רע בגביע הספרדי. רביב לימונד רחוק משיאו וקשה יהיה להסתמך על ההתלהבות שמביא חואקין שוכמן. ריצ'ארד הוואל הוא עוד שחקן שלא תמיד ברור מה תקבל ממנו. חסרונו של ג'ייק כהן גורם לבעיית גובה לא פשוטה מול הבריטים, שמחזיקים גבוהים כמו אולסאני מפואנלבראדה.

פיב"א סירבה לבקשת ישראל לשחק אתמול, וגם בחודש יוני נארח את נבחרת יוון ביום שישי. הסיבה: פיב"א אינה מעוניינת שמשחקי הנבחרות יתנגשו עם משחקי היורוליג. אבל לבריטים אין שחקן ביורוליג ומכבי ת"א בספרד, כך שאפשר היה לשחק אתמול ב־20:00 ביד אליהו ולא להיכנס לבעיות תמרון והגעה עקב מרתון ת"א, שיוזנק הבוקר, ואם התחזיות האופטימיות יתגשמו הוא אכן לא יפריע לאוהדי הנבחרת שירצו להגיע לדרייב אין.

נראה שאין הרבה מה לעשות מכך שארגון הגג של הכדורסל העולמי הפך את משחקי הנבחרות לחלטורה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו