"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יום הולדת שנה ללוויין הישראלי BGUSAT

זעיר הלוויין BGUSAT, ששוגר לפני שנה למטרות מחקר אקלים, צילם כבר למעלה מ-3,500 תמונות בחייו הקצרים

,עודכן
לוויין ננו BGUSAT // קטן וחכם. BGUSAT // צילום: יחסי ציבור

ננו-לוויין המחקר ,BGUSAT הראשון של ישראל, שוגר בהצלחה היום לפני שנה מאתר שיגור בהודו, כחלק משיתוף פעולה בין התעשייה האווירית, אוניברסיטת בן-גוריון וסוכנות החלל הישראלית.

גודלו של הלוויין זעיר עשרה על עשרה על שלושים סנטימטרים, כגודלו של קרטון חלב, ומשקלו חמישה ק"ג בלבד, והוא מצויד במצלמות מיוחדות המסוגלות לזהות תופעות אקלימיות שונות ובמערכת בקרה שתאפשר בחירה של אזורי הצילום והמחקר. תחנת קרקע ייעודית הלווין מכיל מערכות ייחודיות פרי פיתוח של מפעל חלל של התעשייה האווירית ומחשב מרכזי המכיל מעבד מתקדם מתוצרת רמון צ'יפס.

הלויין מתפקד כיום באופן מבצעי וצילם עד כה למעלה מ-3,500 תמונות לטובת מחקרים אקדמיים לזיהוי תופעות שונות באטמוספירה. בעקבות הצלחתו של הלווין, הקימה התעשייה האווירית קו מוצרים לננו לווינים למטרות צילום ,מחקר, תקשורת וכדומה.

עפר דורון, מנהל מפעל חלל בתעשייה אווירית מסר: "פיתוח לוויין ננו הינו מורכב כמעט כמו של לוויין רגיל והוא דורש הרבה מיומנות ומקצועיות של מהנדסי החלל בתעשייה האווירית. הלווין סיפק במהלך השנה מידע חשוב ומחקרי לשורה של אוניברסיטאות במדינת ישראל בנושאי אקלים ברחבי העולם. ננו לוויין זה מצטרף לשורה של לוויני מחקר אותם מפתחת התעשייה האווירית, שהינה בית החלל הלאומי של ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר