אירועי סופ"ש האולסטאר בסטייפלס סנטר בלוס אנג'לס נמשכו הלילה (בין שבת לראשון) בהילוך גבוה, הפעם עם תחרות ההטבעות והשלשות, שבסיומה הוכתר הרוקי של יוטה, דונובן מיצ'ל, כמלך הדאנקים של עונת 2017/8. דווין בוקר מפיניקס קבע ניקוד שיא וזכה בתחרות השלשות.
מיצ'ל בן ה-21, שכלל לא אמור היה להירשם לתחרות, אך בעקבות פציעתו של ארון גורדון, נרשם בטופס ממש ברגע האחרון, ניצח בגמר את לארי נאנס ג'וניור מקליבלנד, שהצליח לרגש את הקהל עם מחוות מרגשות לאביו.
עוד לפני העלייה לגמר, הרוקי של יוטה, פתח את התחרות עם דאנק מקורי. מיצ'ל עמד קצת מאחורי הסל, שאליו זרק את הכדור לאלי-אופ עצמי. בגמר, מיצ'ל כבר התייצב עם תלבושת רטרו, של דארל גריפית' מיוטה משנות ה-80, קיבל ציון 50 אחרי דנאק נפלא בו הצליח לתפוס את הכדור מצד הלוח ולקפוץ מעל שלושה אנשים. במילה אחת: וואו.
מיצ'ל מרחף מעל שלושה. האלוף החדש // צילום: רויטרס
בין לבין, ויקטור אולדיפו מאינדיאנה, שעטה על עצמו מסכה של "הפנתר השחור", סרט גיבורי העכשווי (עליו קיבל ציון של 40 נקודות בסבב השני), הצליח לפספס את כל ההטבעות שלו בסיבוב הראשון.
המתחרה שלו, לארי נאנס ג'וניור, שעלה להטביע עם התלבושת של אביו מלפני 34 שנה, קיבל אלי-אופ מאבא, שזכה ל-46 נקודות מהשופטים. על הדאנק הבא בגמר, קיבל נאנס ג'וניור ציון מושלם לאחר שזרק את הכדור ללוח, תפס אותו וזרק את הכדור פעם שנייה בעודו באוויר. דאנק מקורי לכל הדעות.
לארי נאנס ג'וניור מרחף. רק כמעט // צילום: אי-אף-פי
בדאנק הגורלי בגמר, מיצ'ל שהיה זקוק ל-47 נקודות כדי לעמוד במשימה, קינח את התחרות כאשר לבש את הגופיה של וינס קרטר (אייר קנדה) וחיקה את אחת ההטבעות שלו מגמר 2000. זה הסתיים עם ניקוד של 48 ותואר אלוף הדאנקים.
בוקר של כיף בתחרות השלשות
בתחרות השלשות דווין בוקר מפיניקס גבר ללא בעיות מיוחדות על טוביאס האריס וקליי תומפסון בסיבוב הגמר. הכוכב של הסאנס נצץ עם שיא תחרות של 28 נקודות בסבב האחרון. מנגד, הכוכב של האלופה, תומפסון החטיא שניים משלושת הכדורים האחרונים וסיים רק עם 25 נקודות. פול ג'ורג' מאוקלהומה, שווין אלינגטון, בראדלי ביל, אריק גורדון וקייל לאורי, הודחו כבר בסיבוב הראשון.
בתחרות הכישורים ספנסר דינווידי מברוקלין לקח את המקום הראשון. הגארד גבר על לאורי מרקאנן משיקגו בגמר התחרות.
שני הגיבורים הגדולים של הלילה נפרדים // צילום: אי-אף-פי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו