"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ראינו שלוליות של דם ונאלצנו לדלג מעל גופות"

מימדי הטבח בפלורידה מתבהרים ואתם גם סיפורי הקורבנות • מאמן הכדורגל בבי"ס זרק את עצמו לעבר הכדורים והציל חיי רבים

,עודכן
צילום: פייסבוק // ע"פ העדויות, הציל חיי רבים, אהרון פייס

בעוד מימדיהטבח הקשה בפלורידהממשיכים להתבהר, מתחילים לצאת סיפורי הגבורה מן האירוע ואיתם גם העדויות וסיפורי הקורבנות.

רויטרס

"המשטרה והצבא הובילו אותנו דרך המסדרון", סיפר אחד הילדים שהצליחו להימלט ללא פגע. "בדרך, כשעברנו במסדרון, ראינו שלוליות ומלא דם ונאלצנו לדלג מעל גופות. ראיתי בדרך שתי ילדות מתות. במורד המדרגות ראינו עוד הרבה דם ואחר כך ליד היציאה ראיתי עוד מורה ואני די בטוח שהוא היה מת".

הסיפור הבולט ביותר כרגע הוא על שני מורים בבית הספר, שככל הנראה נרצחו באירוע. הראשון הוא ראש מחלקת האתלטיקה בבית הספר, כריס היקסון, שהיה בין הראשונים להיפגע כאשר ניקולאס קרוז נכנס, השליך רימוני עשן והחל לירות לכל עבר.

מאמן הכדורגל בבית הספר, אהרון פייס, המשמש גם כמאבטח, נמנה גם הוא על הקורבנות, כאשר עדי ראייה מדווחים כי הוא "זרק את עצמו" על הכדורים ובכך הציל חיי תלמידים רבים.

מספידים את כריס היקסון באינסטגרם

הקורבן הראשון מבין התלמידות, כך על פי כלי התקשורת היהודיים בארה"ב, היא ג'יימי גוטנברג. לעומתה, אחיה הצעיר, שלומד גם הוא בבית הספר, הצליח להימלט מהמקום ונותר בחיים. הוריה של ג'יימי, ג'ניפר ופרד, פרסמו פוסט דואג בחשבון הפייסבוק כי בנו הצליח להימלט אך הם לא משיגים את איימי, עד ששעות בודדות לאחר מכן, התברר גודל האסון.

פוסטים דומים לזה של בני הזוג גוטנברג נכתבו על ידי הורים מיואשים נוספים שטרם הצליחו לאתר סימן חיים מילדיהם הלומדים בבית הספר. הוריה של ג'ינה מונטלאטו פרסמו את הפעם האחרונה בה נראתה ומה היא לבשה.

פוסט המבקש מידע אודות הנעדרת ג'ניפר מונטלאטו

הוריה של מאדו פולאק פרסמו גם הם פוסט נואש ודואג ברשתות החברתיות ואביה אנדרו אף הגיע ומסר את התמונות שלה לתקשורת המקומית. לדבריו הטלפון שלה אוכן בפעם האחרונה בבית הספר, ידוע כי היא הייתה שם, אך אין כל סימן חיים ממנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר