"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"יש נפגעים בקרב הכוחות האיראניים בסוריה"

לדברי גורם ביטחוני, הבסיס שממנו המריא המל"ט הופקע מאסד על ידי האיראנים • הסיבה לשיגור הייתה כנראה ניסיון "להפגין שרירים" על רקע כרסום במעמדה של איראן

,עודכן
F-16 (אילוסטרציה) // צילום: EPA

גורם ביטחוני בכיר אמר הערב (שבת) ל"ישראל היום" כיהמל"ט האיראני שהופל הבוקרמעל כפר רופין, היה במשימה נגד ישראל, וכי הוא זוהה כאשר יצא לדרכו משדה התעופה T4 הסמוך לתדמור שבסוריה, בדרכו לישראל.

לפי הגורם הביטחוני, המל"ט היה במעקב מתמיד מרגע שיגורו ויורט בשטח ישראל, על מנת לאסוף מודיעין לגבי יכולותיו.

שדה התעופה T4, ממנו שוגר המל"ט, הואמתקן צבאי איראנישהופקע מידי הסורים. בחודשים האחרונים החלה איראן להשתמש בבסיס כשלה ומשתמשת בו לביצוע העברות אמל״ח התקפי לגורמי הציר כחלק מתהליך בניין כוח ייעודי מול ישראל. פעולות אלו של איראן בבסיס מבוצעות לכאורה בכסות של תמיכה בלחימה כנגד גורמי הג׳יאהד העולמי אך הפעולות שביצעה ביממה האחרונה מוכחים כי עניינה האמיתי הינו פעולה ישירה אלימה כנגד ישראל.

לפי ההערכות, מטוסי חיל האוויר שהפילו את המל"ט, השמידו את קרון הפיקוד שלו. הערכה נוספת בכוחות הביטחון, היא שיש נפגעים בקרב הכוחות האיראניים באזורים שהותקפו הבוקר על ידי צה"ל בסוריה.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

הגורם הביטחוני הבכיר העריך הערב כי הסיבה לשיגור המל"ט הייתה ככל הנראה כרסום במעמדה של איראן בסוריה, שבא בעקבות מדיניותה של רוסיה.

שברי המל"ט האיראני // צילום: דו"צ

האיראנים ביקשו להפגין עוצמה, וההערכה היא שאיראן תנסה להגיב על התקיפות שבוצעו היום.

עם זאת, הסביר הגורם הביטחוני כי האיראנים לא העריכו שהתגובה של צה"ל תהיה כל כך חריפה. ירי הנ"מ הסורי לא נעשה, ככל הנראה, בתאום עם האיראנים או בעקבות הפלת המל"ט, אלא בעקבות תקיפות של צה"ל במדינה.

אש הנ"מ שירו הסורים הייתה חריגה מאוד מבחינת כמות הטילים שנורו ומבחינת איכותם. לכן נדרשה תגובה תקיפה במיוחד של חיל האוויר, שכללה השמדה של סוללות נ"מ מתקדמות מסביב לדמשק.

במערכת הביטחון טוענים כי בפעולה האיראנית התממשו כל האזהרות הישראליות נגד ההתבססות האיראנית בסוריה. מדובר בפעולה התקפית יזומה וישראל נאלצה להגיב תחילה על האיום בשטחה ולאחר מכן אל מול הגורמים העוינים הפעילים משטח סוריה אל מולה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר