"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מסתמן: כך יילחמו במערכת הבריאות באלימות

הוועדה המיוחדת תגיש את המלצותיה לסגן השר ליצמן בראשון • ברשימה: מאבטחים על אופנועים והחמרת הענישה • יו"ר הוועדה, פרופ' מור יוסף: "צריך לעשות שינוי במסגרת הקיימת"

,עודכן
צילום: לירון מולדובן // יחידת האבטחה של קופ"ח מכבי

החמרת הענישה כלפי מי שיתקוף צוות רפואי, הקמת יחידת מאבטחים על אופנועים לאבטחת מרפאות והגשת תלונה על ידי בית החולים בכל מקרה של אלימות - אלו מקצת מההמלצות המסתמנות, שתגיש ביום ראשון הוועדה למיגור האלימות במערכת הבריאות לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן. בראש הוועדה, שהוקמה לפני כשבעה חודשים בעקבות מקרההרצח של האחות טובה קררו ז"ל במרפאת הכללית בבת ים, עומד פרופ' שלמה מור יוסף וחברים בה נציגים ממגוון תחומים במערכת הבריאות וגם נופר קררו, בתה של טובה ז"ל.

במסקנות שעליהן צפוייה הוועדה להמליץ: שינוי החוק הפלילי כך שתקיפת איש צוות במערכת הבריאות תיחשב כתקיפת עובד ציבור, שהעונש המקסימלי עליה חמש שנות מאסר במקום שלוש. המלצה נוספת של הוועדה שעברה,מיושמת כבר בקופת חולים מכבי, כפי שנחשף ב"ישראל היום" - הקמת יחידת מאבטחים רכובים על אופנועים. פרופ' מור יוסף אמר כי "אין לרשות הוועדה תקציבים או סמכויות שיאפשרו שינוי יסודי במערכת, וכי האתגר שעומד בפניה הוא לעשות שינוי במסגרת הקיימת".

אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחיות וחברה בוועדה, אמרה: "האחיות הן הראשונות שחוטפות, ולא ייתכן שהן יהפכו לשק איגרוף. מסקנות הוועדה צריכות להיות אפקטיביות וצריכות להתממש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר