"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

החוקרים המליצו למפכ"ל להאשים את נתניהו בקבלת שוחד

צוות החקירה יעץ לרוני אלשיך להאשים את ראש הממשלה במרמה והפרת אמונים בתיק 1000 • בתיק 2000 קיימת התלבטות

,עודכן
צילום: גיל אליהו, ג'יני // בנימין נתניהו ורוני אלשיך

רגעי ההכרעה בחקירת תיקי1000ו-2000מתקרבים. ב"חדשות 2" פורסם היום (רביעי) שבישיבה שהתקיימה במשרדי להב 433 משעות הצהריים הוצג מסמך למפכ"לרוני אלשיךלפיו התגבשה תשתית ראייתית להעמיד לדין את ראש הממשלה בנימין נתניהו בתיק 1000 ("תיק המתנות") באשמת שוחד, מרמה והפרת אמונים.

בנוגע לאיש העסקים ארנון מילצ'ן, החשוד כנותן השוחד במסגרת תיק 1000, בעקבות התחייבויות שניתנו לו בתחילת העדות שלו, המשטרה החליטה שהנושא יועבר להחלטת הפרקליטות. לגבי תיק 2000 (פרשת "נוני מוזס"), ההתלבטות של המשטרה היא בין להעביר את התיק ללא המלצה להחלטת הפרקליטות - שכן מדובר בתיק מובהק שיוכרע על פי פרשנות משפטית - לבין המלצה להעמיד לדין את נתניהו בעבירת מרמה והפרת אמונים. בשני התיקים הכוונה היא לגבש את ההמלצות עוד הערב ולהעבירם לפרליטות בתחילת השבוע הבא, שם יהפכו לתיק אחד.

נתניהו הגיב לכל הנושא בחשבון הפייסבוק שלו: "אני רוצה להרגיע אתכם: לא יהיה כלום, כי אני יודע את האמת. אל תהיו במתח: המלצות יהיו, שלטים בנוסח 'ביבי אשם עד שתוכח חפותו' גם הם יהיו, לחצים פסולים - גם הם יהיו. אבל אני בטוח שבסופו של יום הגורמים המשפטיים המוסמכים יגיעו למסקנה אחת, לאמת הפשוטה: אין כלום".

"מדינת ישראל היא מדינת חוק", הוסיף נתניהו, "החוק אומר שמי שקובע אם יש ראיות לכאורה נגד ראש הממשלה, זה היועץ המשפטי לממשלה והוא מתייעץ עם פרקליט המדינה. פרקליט המדינה אמר רק לאחרונה בכנסת שכמחצית מהמלצות המשטרה מסתיימות בלא כלום"

אמש שודר בתוכנית "עובדה" ראיון נרחב עם המפכ"ל אלשיך, שבו העלה בין היתר את הטענה כי חוקרים פרטיים הופעלו על מנת לחפש מידע שנוגע לקציני משטרה המעורבים בחקירות נתניהו. לאחר השידור עלה בעמוד הפייסבוק של ראש הממשלה פוסט נוסף, שבו נכתב:

"מזעזע לגלות שהמפכ״ל חוזר על הרמיזה ההזויה והשקרית כאילו רה״מ נתניהו שלח חוקרים פרטיים נגד קציני משטרה החוקרים אותו. מזעזע לגלות שהוא גם חזר בפני עיתונאים על הרמיזה ההזויה והשקרית לא פחות של ריטמן, כאילו ראש הממשלה היה מעורב בתלונת קצינת המשטרה נגד ריטמן בגין הטרדה מינית.

"איך ייתכן שריטמן עומד בראש היחידה שחוקרת את ראש הממשלה ומשתתף אישית בגיבוש ההמלצות נגדו? כל אדם הגון ישאל את עצמו איך אנשים שאומרים דברים הזויים כאלה על ראש הממשלה יכולים לחקור אותו באובייקטיביות ולהמליץ בעניינו ללא משוא פנים?

"צל גדול הוטל הערב על חקירות המשטרה והמלצותיה בעניינו של ראש הממשלה נתניהו. הרמיזות של המפכ״ל הן כל כך חמורות, שנדרשת מיד חקירה אובייקטיבית ומהירה על הטענה שרה״מ שלח חוקרים - ולאחר שיתברר שאין קשר כזה, יש להסיק את המסקנות המתחייבות לגבי אופן ניהול החקירה וגיבוש ההמלצות נגד ראש הממשלה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר