"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

העולה החדש ששובר את הקרח: "גאה לייצג את ישראל"

חיזוק משמעותי לספורט בארץ: דיוויד ניקולס, שעלה לאחרונה מארה"ב, יהיה הישראלי הראשון שיתחרה כמתמודד פראלימפי בספורט המזחלות

,עודכן
דיוויד ניקולס בהכנות לאולימפיאדה // דיוויד ניקולס בהכנות לאולימפיאדה

דיוויד ניקולס, מתחרה פראלימפי בתחום המזחלות, עלה לאחרונה מארה"ב בסיוע ארגון נפש בנפש, בשיתוף עם משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית, קרן קיימת לישראל ו־JNF-USA.

לאחר שעשה עלייה, דיוויד יהיה הישראלי הראשון שמתחרה בתחום. לאחר 13 שנים שבמהלכן פעל דיוויד להכרה בספורט הזה כפראלימפי, השנה אושר הענף על ידי הוועדה האולימפית והוא יוכל להתחרות במסגרת אליפות העולם. בד בבד, הוא פועל לביסוס התחום בישראל. בעברו דיוויד היה מתחרה בסקי. במהלך אחד האימונים הוא נפגע מהתנגשות של גולש סנובורד, שפגע בו בעוצמה בגב ובצוואר, מה שגרם לו לנכות ובסופו של דבר למעבר לספורט המזחלות.

בימים אלה הוא מתחרה במוקדמות לאליפות העולם בשווייץ, כאשר דגל ישראל מופיע על המזחלת שלו.

בשיחה משווייץ סיפר ניקולס ל"ישראל היום" על חזונו הספורטיבי השאפתני ועל הכנותיו לתחרויות. "אני בכיסא גלגלים אבל יש לי כוח ואנרגיה לעסוק בספורט, כולל הוקי קרח וגם פוטבול לכיסאות גלגלים. יש לי חזון ורעיון להקים ענף מזחלות שלג פראלימפי בישראל. אני מנסה לפתח את הספורט הזה בארץ אחרי שהשלמנו את ההליך מול האיגוד הבינלאומי. אני מתאמן הרבה וזה מחייב כוח פיזי וריכוז מרבי. המהירות של המזחלת מגיעה ל־120 עד 150 קמ"ש ויש גם 4-5 כוח ג'י. זה אתגר רציני". עוד הוסיף כי "אני הראשון והיחיד שמתחרה בענף הזה עבור ישראל. אפשר לקיים אימוני כוח וסיבולת בנתניה, אבל המסלולים נמצאים במדינות שונות ברחבי העולם.

"אני מאושר וגאה לייצג את ישראל ברחבי העולם, זה כבוד וזכות עבורי. ברצוני לקדם בה את הספורט הזה כדי שתהיה לנו משלחת לאולימפיאדת החורף 2022, שתהיה בבייג'ין שבסין. אני מתכנן להשתתף באליפות העולם שתיערך בנורבגיה. לא הייתי מצליח לעלות לישראל בלי נפש בנפש והסוכנות היהודית בלוס אנג'לס. אני מהיר, חזק ומאמין שאנצח עבור ישראל".

סמנכ"ל נפש בנפש, זאב גרשינסקי, אמר כי "דיוויד הוא אחד מקרב עולים רבים, שעם עלייתם ארצה מחזקים את החברה הישראלית בכך שהם רותמים את כישוריהם לחיזוקה ולהצלחתה של מדינת ישראל בכל התחומים. הוא מביא גאווה לישראל בכישרונו יוצא הדופן בזירה הספורטיבית".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר