"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שר החוץ הגרמני: "אנחנו ביצענו את הרצח באושוויץ"

זיגמר גבריאל אמר כי לארצו אחריות מלאה על הרצח במחנות ההשמדה, אך קרא לפולנים לנהוג באיפוק ולאפשר שיח בנושא

,עודכן
שר החוץ הגרמני, סיגמר גבריאל // צילום: גדעון מרקוביץ'

שר החוץ הגרמני, זיגמר גבריאל, יצא בהתבטאות נדירה היום (שבת) ואמר כי ארצו היא האחראית הבלעדית לזוועות שבוצעו במחנות ההשמדה הנאציים בפולין, אך קרא לפולנים לשקול מחדש את החוק השנוי במחלוקת שעבר בשבוע שעבר בסנאט הפולני.

"הרצח ההמוני השיטתי במחנות ההשמדה אושוויץ ומאידניק בוצע על ידי ארצנו ועל ידה בלבד. יחידים ששיתפו פעולה עם הרצח לא משנים את העובדה הזו", אמר השר גבריאל.

"עם זאת אנו בטוחים כי רק על ידי בחינה זהירה של ההיסטוריה המשותפת שלנו נוכל למצוא פיוס. זה כולל את האנשים שעברו את זוועות השואה והכרחי לאפשר להם לדבר ללא כל הגבלה על סבלם".

ביום שישי תקפו במשרד החוץ בירושלים את "חוק השואה"שאושר בסנאט הפולני: "ישראל רואה בחומרה רבה כל ניסיון לפגוע באמת ההיסטורית. שום חוק לא ישנה את העובדות".

גורם מדיני הוסיף: ״מביעים אכזבה עמוקה לאור העובדה שמערכת היחסים בין המדינות חשובה לשני הצדדים. העברת החוק מנוגדת לרוחהשיחה בין שני ראשי הממשלה, שהתקיימה ביום ראשון האחרון".

הסנאט הפולני אישר הלילה את הצעת החוק האוסרת להגיד כי היו מחנות השמדה פולנים וכי פולין הייתה שותפה לשואה. החוק אושר על אף שהוקמו צוותי עבודה ישראלים ופולנים לדון בחוק השנוי במחלוקת. כעת הצעת החוק עוברת לאישורו של נשיא פולין. 57 סנאטורים הצביעו בעד החוק מול 23 מתנגדים.

הצעת החוק אושרה בסוף השבוע האחרון בבית התחתון של הפרלמנט בוורשה ומאז עוררה זעם רב בישראל, כאשר ראש הממשלה נתניהו אמר כי מדובר בניסיון לשכתב את ההיסטוריה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר