"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טראמפ נגד ה-FBI: "לפרסם את הדו"ח נגד הבולשת"

המסמך השנוי במחלוקת חובר על ידי אנשי המפלגה הרפובליקנית, במטרה לערער את תדמיתה של הבולשת

,עודכן
בניין הבולשת הפדרלית בוושינגטון // צילום: רויטרס // בניין הבולשת הפדרלית בוושינגטון // צילום: רויטרס

נשיא ארה"ב יכול היה לסגור שבוע מוצלח מבחינתו,לאחר שנאום מצב האומה שלו קיבל תגובות אוהדותואפילו בסקרים זכה טראמפ לתגובות אוהדות. אך כבר שלשום נכנס לעימות מתוקשר מול ה-FBI סביב פרסום דו"ח רפובליקני שמטרתו לפגוע בתדמית הבולשת.

את המסמך הרפובליקני כתב חבר הקונגרס דווין נונייז, שמכהן כיו"ר ועדת המודיעין בבית הנבחרים. על פי הדיווחים, בדו"ח שכתב נונז, שנועד כנראה לפגוע בחקירת הקשרים לכאורה בין קמפיין טראמפ לרוסיה, נטען כי ה-FBI חרג מסמכותו וביצע האזנות לא חוקיות נגד המעורבים בפרשה. הנשיא הביע בימים האחרונים תמיכה גורפת בפרסום המסמך ואמר למקורביו כי הדו"ח יסייע לו לטעון כי החקירה נגדו היא מוטה. טראמפ, על פי כל ההערכות, היה צפוי להגיע להחלטה על שחרור המסמך כבר אתמול. אלא שלא ברור כי ההחלטה תוביל לפרסום מידי של הדו"ח מעורר המחלוקת.

מה שכן ברור, זה שההתעקשות של הנשיא לפרסם את המסמך המפלג שמה אותו שוב בעמדת התנגשות מול ה-FBI, והפעם מול ראש בולשת שהוא עצמו מינה, כריסטופר ריי. שלשום עורר ראש ה-FBI את זעמו של טראמפ כאשר בצעד יוצא דופן החליט להוציא הודעה פומבית ובה התנגדות נחרצת לפרסום הדו"ח הרפובליקני. "ל-FBI ניתנה הזדמנות מוגבלת לעבור על המסמך יום לפני שהוועדה הצביעה על הוצאתו", נכתב בהודעה. "כפי שאמרנו בסקירה הראשונית שלנו, יש לנו דאגות חמורות באשר להשמטת עובדות מהותיות מהמסמך באופן שישפיע מהותית על הדיוק של הדו"ח". הביקורת הבוטה של ה-FBI הגיעה זמן קצר לאחר שמשרד המשפטים הזהיר כי פרסום הדו"ח יהיה "חסר אחריות בצורה בלתי רגילה".

כך או אחרת, נראה כי כרגע טראמפ בשלו, ומתכוון לאשר את פרסום המסמך. בינתיים הנשיא יכול לשאוב עידוד מההופעה שלו בנאום מצב האומה, ומעמדו הציבורי שסוף סוף מתחיל קצת להתרומם. סקר המעקב של אוניברסיטת מונמות' מצא כי לאחר הנאום טראמפ וכה לתמיכה מ-42 אחוז מהאמריקנים, בעוד מספרם של אלו המתנגדים לו ירד ב-6 אחוזים ועומד כעת על 50 אחוז. לשם השוואה, רק בחודש האחרון מעמדו של הנשיא הגיע לשפל עם שיעור תמיכה של 32 אחוז בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר