"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סובלים מכאבי ראש? רצוי שתלכו להיבדק

רופאים סבורים שמי שחווה יותר משני התקפי כאב ראש בשלושה שבועות צריך להתייעץ עם רופא • "הזנחה רק תחמיר את המצב"

,עודכן
כאב ראש, אילוסטרציה // צילום: getty images // כאב ראש, אילוסטרציה // צילום: getty images

נשיא האקדמיה האמריקנית לרופאי משפחה ד"ר מייקל מונגר, אומר בראיון לתקשורת האמריקנית כי "אנשים הסובלים יותר משני התקפי כאבי ראש בשלושה שבועות צריכים ללכת לרופא ולהיבדק".

לדבריו של המומחה: "זה לא שצריך להיכנס להיסטריה אבל יש אנשים שהתרגלו לחיות עם כאבי ראש וזה לא בריא לאדם. חשוב מאד ללכת לרופא המשפחה ולרדת לשורש הבעיה שעומדת מאחורי הכאב. לעיתים נדירות זה ביטוי למפרצת בראש או לגידול אבל גם אם לא זה לא טוב לחיות עם כאבי ראש".

מומחה רפואי נוסף מציין כי "היום אנשים התרגלו להסתמך על משככי כאבים ופשוט צורכים אותם כל הזמן. אלא שמשככי הכאבים לא נוצרו בשביל צריכה יום יומית. הם יכולים לייצר כיבים, נזק לכבד או לכליות. כלומר לפעמים שימוש תדיר לא בריא יותר מכאבי הראש. כלומר משככי כאבים לא נוצרו לשימוש מתמיד וחובה על החולה ללכת להיבדק".

על פי ארגון הבריאות העולמי למעלה ממחצית האוכלוסייה האנושית סובלת מכאבי ראש למעלה מפעם בשנה. הסיבות לכאבי הראש הם סינוסים, מתח ומגרנות. על פי הארגון באם כאב הראש נמשך יותר מכמה שעות או שמשככי הכאבים לא עובדים עליהם יש לגשת לרופא. כמו כן אם הכאב גורם לטשטוש ראייה, נימנום או קרקפת כואבת על החש בכאבי ללכת להיבדק.

בהקשר לכך מחקרים מצאו כי הנפוצות של כאבי הראש נובעת בין השאר מרשת עצבים שלא היתה ידועה עד כה ששולחת למוח איתותי כאב ישירות למוח במסגרת העיסוק של הנפש ברגשות. זו הסיבה מדוע מתח וכן גם מצבי דחק באברים אחרים גורמים למוח כאבי ראש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר