"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ישראל 2018: המשטרה שוקלת סמים בחנויות ירקות

הפרט ההזוי נחשף בכתב אישום נגד שלושה תושבי ר"ג • עורך דינם גיא פרידמן: "שקילה צריכה להיעשות ע"י איש זיהוי פלילי" • השוטר שהיה מעורב בתפיסת החשודים: "נכנסתי לחנות ירקות בכביש 61 ושאלתי את המוכר אם אפשר להשתמש במשקל שלו"

,עודכן
חנות ירקות (למצולמים אין קשר לכתבה)

טכנולוגיות רבות נכנסו במשטרת ישראלבשנים האחרונות בכדי לייעל את עבודתה, אולם עושה רושם שאחת בסיסית מאוד עדיין לא נמצאת ברשותה באופן גורף – משקל פשוט.

חלק נכבד מפעילות המשטרה הינו נגדעברייני הסמים למיניהם,אך כדי לשקול את הסמים, השוטרים עדיין נעזרים בשירותי חנויות ירקות, כך עולה מכתב אישום שהוגש באחרונה נגד שלושה נאשמים בגידול והחזקה של סמים שלא לצריכה עצמית. בתחילת חודש ינואר פשטו שוטרי תחנת מסובים על דירה שהוסבה למעבדת סמים ברחוב השקד בקרית אונו שם נתפסו 94 שתילים במשקל כולל של כ-3.6 קילוגרם סם מסוג קנבוס ופרט לכך נתפסו עוד 4.9 ק"ג של סם קנאביס. נגד השלושה שהיו בדירה, תושבי רמת גן בני 24 הוגש כתב אישום חמור ובקשה למעצר עד תום ההליכים נגדם.

מעבדת הסמים שנתפסה // צילום: דוברות המשטרה

"השתילים היו בתוך אדניות, אני הוצאתי את העציץ משורש האדנית וגזרתי אותו והכנסתי את כל העציצים לתוך קרטון בצבע חום", כתב השוטר בדו"ח הפעולה ואז התברר, כי עדיין בתחנות המשטרה, אין משקל שיכול לשקול את הסמים. השוטר הוסיף בדו"ח הפעולה: "בתחנה הורדתי את העצור והשוטר והמתנתי לשוטר אחר וכשהוא הגיע, נסעתי איתו ביחד עם החומר החשודכסם לחנות הירקות על כביש 61 באור יהודה, נגשתי לבעל החנות, הזדהיתי בפניו כשוטר ושאלתי אותו האם אני יכול להשתמש במשקל שלו, הוא הסכים ולאחר מכן שקלתי את החומר החשוד כסם על המשקל אשר היה תקין ומאופס".

אתמול נערך בבית משפט השלום בתל אביב דיון בעניינם של השלושה, שמיוצגים על ידי עורכי הדין, גיא פרידמן, סהר מורנו ושי רודה, שם נטען כי אחד הנאשמים טען כי הסמים שלו והם לצריכה עצמית, השני טען כי הוא מעשן סמים באופן יום יומי, אך הדירה לא קשורה אליו ואילו החשוד השלישי, הכחיש כל קשר לדירה ושמר על זכות השתיקה.

עו"ד גיא פרידמן

בדיון אמר עו"ד פרידמן: "עולה מהמזכרים שהסמים לא נשקלו בתחנת המשטרה, שקילה צריכה להיעשות על ידי איש זיהוי פלילי. אני רוצה שבית המשפט יראה איך טיפלו בסמים, ללא כפפות, כל הראיות זוהמו". בסופו של דבר, השופט רועי פרי האריך את מעצרם בשלושה שבועות, אז יערך דיון נוסף בעניינם ובאשר לטיעון של עו"ד פרידמן כתב בהחלטתו: "בירורם של הדברים צריכים להיעשות במסגרת התיק העיקרי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר