"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מייסד רשת איקאה הלך לעולמו בגיל 91

אינגבר קמפרד הלך לעולמו בביתו בסמולנד שבשוודיה • על קשריו עם הנאציזם אמר: "הטעות הגדולה ביותר של חיי"

,עודכן
אינגבר קמפרד, מייסד איקאה // צילום: איי.אף.פי // אינגבר קמפרד, מייסד איקאה // צילום: איי.אף.פי

מייסד ענקית הריהוט ומוצרים לבית איקאה, אינגבר קמפרד, מת בגיל 91. כך הודיעה החברה השבדית. קמפראד מת בביתו שבסמולנד, חבל ארץ בדרום שבדיה. בהודעת החברה נאמר כי קמפראד היה "אחד היזמים הגדולים של המאה ה-20".

בשנת 2011 התפרסם ספר על קמפארד שגילה כי כשהיה צעיר הוא היה פעיל בארגון הימין הפשיסטי "תנועת שבדיה החדשה", ולמשך זמן מה אף פעל במסגרת הארגון הנאצי המובהק "האיחוד השבדי הסוציאלי". עוד נכתב בספר כי בניגוד למה שהוא טען, מערכת היחסים שלו עם הנאציזם נמשכה עוד שנים אחרי מלחמת העולם השנייה, גם לאחר שזוועות השואה נחשפו במלוא היקפן. כשנשאל בזמנו על פרק זה בחייו אמר כי קשריו עם הנאצים היו "הטעות הגדולה ביותר" של חייו.

קמפראד ייסד את העסק הראשון שלו בשנת 1943, כשהיה בן 17, שהתפתח בהדרגה למה שאנחנו מכירים כיום כאיקאה. בשנות השישים נהג במכונית פורש ולבש חליפות שרד. אך בהמשך, החליט לשנות את חייו. למרות עושרו המופלג, אינגבר קמפראד חי אורח חיים צנוע כאילו היה איש המעמד הבינוני. הוא נסע באוטובוסים, טס במחלקת תיירים ואכל רק בחנויות של איקאה. מעובדיו הוא דרש להשתמש בשני צדי הנייר.

לפי מגזין פורבס נכון לשנת 2009 הוא היה האיש החמישי בעושרו בעולם, כשאומדן סך נכסיו עמד על 22 מיליארד דולר. באחת הפעמים כשהוזמן לאירוע חגיגי בו היה אמור לקבל תואר של כבוד, סירב השומר להכניס אותו כיוון שקמפראד הגיע באוטובוס ובלבוש פשוט מדי. עוזריו סיפרו שלקח זמן רב עד ששוכנע למכור את מכונית הוולוו הישנה שבה נסע במשך שנים. הוא עשה זאת רק לאחר שהיא כמעט התפרקה והפכה למסוכנת לנהיגה.

עוד סיפרו עליו כי הוא מעולם לא אכל ארוחות גורמה במסעדות יוקרה, אלא העדיף לעצור בחנות איקאה ולאכול קציצות בשר שבדיות זולות, פירה תפוחי אדמה ולקינוח עוגיות ריבה. בקפטריה ייקח הביתה את שקיות המלח והפלפל הקטנות הנלוות לארוחה.

בשנת 2001 נפתח הסניף הראשון של איקאה בישראל, בנתניה. עשור לאחר מכן הסניף נשרף כליל, נבנה מחדש ופתח שנה לאחר מכן מחדש, בשנת 2012. בשנת 2010 ולאחר עימותים ממושכים עם סוחרי העיר ומאבק משפטי ממושך, נפתח סניף נוסף של איקאה בראשל"צ. חנות שלישית של הרשת נפתחה בשנת 2014 בצומת קריית אתא. חנות רביעית של איקאה בישראל מתוכננת להיפתח בחודש הבא בבאר שבע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר