"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פולין: מאשימי המדינה בפשעים נגד יהודים יישלחו לכלא

החוק מעורר המחלוקת מבקש לנקות את המדינה מפשעים שבוצעו תחת הכיבוש הנאצי במלחמת העולם השנייה • "גם הפולנים סבלו, חלקם הוצאו להורג בעקבות הצלת יהודים" • ח"כ נחמיאס-ורבין קראה "להשיב את השגריר הישראלי בפולין"

,עודכן
בית המחוקקים הפולני בוורשה // צילום ארכיון: אי.אף.פי

סמוךליום הזיכרון הבינלאומי לשואהולקרבנות הנאצים, בית המחוקקים הפולני אישר אתמול (שישי) חוק הקובע כי כל מי שיטיל אחריות על פשעים נגד האנושות שביצעו הנאצים בתקופת מלחמת העולם השנייה על פולין יועמד לדין ועשוי להישלח לשלוש שנים לכלא.

עוד נאסר להכחיש את מותם של כ-100 אלף פולנים שנהרגו על ידי האוקראינים במלחמת העולם השנייה, חוק שהוסיף למתח עם אוקראינה השכנה. הפולנים פועלים מזה כארבע שנים נגד הגדרת מחנות ההשמדה שבשטחה "מחנות מוות פולנים", הגדרה ממנה משתמע כי הפולנים אחראים לפחות חלקית על מותם של מיליוני יהודים וקרבנות אחרים שנכנסו לשערי מחנות ההשמדה שנבנו בשטחה.

"אסור להתעלם מההקצנה באירופה"

מפלגת השלטון בפולין, ה- PiS, מבקשים מזה זמן רב לחזק את העובדה כי הפולנים עצמם סבלו במהלך שנות הכיבוש הגרמני, ואף נגזר עונש מוות על מי שסייעה להצלת היהודים במדינה. מנגד, דוחים במפלגה את הטענות לפיהן פולנים רבים השתתפו בפשעים שבוצעו נגד היהודים במהלך המלחמה.

מתנגדים להגדרה "מחנות המוות הפולנים". שער הכניסה לאושוויץ // צילום: אי.פי.איי

חברות הכנסת איילת נחמיאס ורבין וקסניה סבטלובה (המחנה הציוני), התייחסו לחוק הפולני. סבטלובה אמרה: ”אסור לנולהתעלם מההקצנה באירופה, וגם לא מהכחשת מעורבות הפולנים בשואה. מההיסטוריה אין להתעלם, יש להתמודד איתה, גם אם יהיו כאלה שלא יאהבו את העמדה הנחושה הזאת. עלינו לזכור: אלושמכחישים את השואה, וממשיכים להסית בארצם נגד יהודים, לא יכולים להיות חברינו. הצעת החוק שהגשתי, ומבקשת למנוע את כניסתם של נאו-נאצים לישראל, ביתו של העם היהודי שהוקם על אפר השואה, תנסה לשנות זאת.”

ח"כ איילת נחמיאס ורבין // צילום: אורן בן חקון

נחמיאס ורבין קראה להשיב את השגריר הישראלי בוורשה ארצה: "התזמון של החלטה, שיש בה משום הכחשת שואה רשמית וניסיון לשכתב את ההיסטוריה, ביום הזיכרון הבינלאומי לשואה תמוהה. פולנים לקחו חלק ברצח יהודים, הן באופן פעיל והן בשיתוף פעולה עם המשטר הנאצי. מדינת ישראל לא יכולה להחריש אל מול מדינה שמקדמת חוקי הכחשת שואה. ראש הממשלה נתניהו שהעלה על נס את הידידות עם הממשלה הפולנית ואתהימנעותה של פולין בהצבעה באו"ם על ירושלים, צריך להבהיר לידידים בוורשה שלישראל יש אפס סובלנות להכחשת שואה למיניה, על אחת כמה וכמה כשהיא נעשית על ידי מדינה."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר