"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רוסיה תטיל מס על הביטקוין

משרד האוצר הרוסי צפוי להגביל שימוש במטבעות דיגיטליים ותאסור שימוש בביטקוין כאמצעי תשלום במדינה • ערך המטבע חזר לטפס וחצה את רף 11 אלף דולר למטבע

,עודכן
ערך הביטקווין בירידה // צילום: AFP

משרד האוצר הרוסי הודיע כי הוא עובד על חקיקה שתטיל רגולציה ומיסוי על הביטקוין. מעתה לא יותר להשתמש בביטקוין כדי לרכוש מוצרים בתוך שטח רוסיה.

בתחילת השבוע נפוצו שמועות כי ייאסר לחלוטין שימוש במטבעות דיגיטליים במדינה, אלא שכעת נאמר "איסור מלא בשימוש יגרום לפעילות לא חוקית - הטלת מסים על העסקאות תעזור לתקציב המדינה".

מאז תחילת השנה הערך של הביטקוין, ושאר המטבעות הדיגיטליים, נמצא בירידה. לפני כשבוע צנח ערכו ב-%‭18‬ וירד מתחת לשווי של‭ 10,000 ‬דולרים למטבע - זאת בשל הודעת קוריאה הדרומית על כוונתה להגביל את המסחר במטבעות דיגיטליים והודעתה של סין על הגבלת האנרגיה המותרת לשימוש בכריית ביטקוינים.

ואולם, אתמול חזר הביטקוין לעלות וחצה מחדש את רף ‭ 11‬אלף הדולרים למטבע. יובל רואש, מנכ"ל ביטס אוף גולד, הסביר כי "המגמה לא מפתיעה ובסך הכל חיובית. הסדרה רגולטורית כזו נדרשת גם בישראל, כדי שהבנקים יידעו איך לנהוג במטבע ולאפשר לישראלים לסחור בו בחופשיות וללא הגבלה. כמו כן, לאחרונה הוציאה רשות המסים הישראלית טיוטה בנושא, ואנו מקווים שבנק ישראל יוציא הנחיות רגולטוריות מתאימות". עופר רותם, משקיע אנג'ל בתחום הבלוקצ'יין, הוסיף: "יהיה לרוסיה בלתי אפשרי לאכוף את אי השימוש בביטקוין כאמצעי תשלום ולגבות מסים מכל פעולה שאדם מהרחוב עשה בביטקוין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר