"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרויקט סולארי לייצור חשמל במחיר משתלם

החברות כלל סאן ו-EDF-EN ישיקו את הפרויקט הראשון בארץ • הן זכו בשנת 2012 במכרז ל-25 שנה • התקווה להורדת מחירים במרוצת השנים

,עודכן
לוחות חשמל סולארי, צילום: Getty Images

פרויקט "אשלים סאן פי.וי" של החברות כלל סאן ו-‭EDF-EN‬ יושק היום. מדובר בפרויקטהסולאריהראשון בישראל, שבו נמכר החשמל המיוצר במתקן לחברת החשמלבתעריף נמוךמהתעריף שבו מוכרתחברת החשמלאת החשמל לצרכנים.

בשנת 2012 זכו החברות במכרז ל-‭25‬ שנה של החשב הכללי במשרד האוצר, שבמסגרתו התחייבו לתכנון, להקמה, לתפעול ולהעברה למדינה בתום תקופת הזיכיון של המתקן, הממוקם בסמוך לאשלים בנגב. ההספק עומד על 30 מגה-וואט, שיסופק לרשת ההולכה הארצית.

מכרז אשלים הוא נדבך חשוב בהתפתחות משק האנרגיות המתחדשות בישראל, בעיקר מכיוון שהתעריף שעליו התחייבה החברה הוא הבסיס להוכחה שיש היתכנות כלכלית של התעשייה הסולארית.

התקווה היא כי התעריף המופחת הנוכחי יוביא לתעריפים מופחתים אף יותר במרוצת השנים. משמעות הדבר היא הפסקת הסבסוד של החשמל הסולארי בפרויקטים החדשים, כאשר חברת החשמל תרכוש את החשמל במחיר נמוך מזה שהיא גובה מלקוחותיה.

הפרויקט לווה על ידי מינהלת בין - משרדית מטעם המדינה, הכוללת נציגים ממשרד האנרגיה ומרשות החשמל. הקמת המתקן ארכה כשנה מקבלת האישורים, שבמהלכה הותקנו באתר כ-‭101,000‬ לוחות סולאריים על שטח של כ-750 דונם. החשמל המיוצר בלוחות פוטו-וולטאיים ומוזרם ל-‭17‬ עמדות, המבצעות המרה והשנאה למתח גבוה, המתנקז לתחנת משנה שמאפשרת את הזרמתו לרשת החשמל הארצית במתח עליון (‭161,000‬ וולט).

מנכ"ל חברת כלל סאן, אופיר גומא, אמר כי "הפרויקט הוא אבן דרך בביסוס פעילות החברה בישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר