בעקבות הפיגוע אמש בכביש 60 בסמוך לחוות גלעד, אמר הבוקר שר הביטחון, אביגדור ליברמן כי במערכת הביטחון שוקלים את האפשרות להסדיר את המאחז חוות גלעד.
"כוחות הביטחון עסוקים במצוד אחר המחבלים שרצחו הלילה בחוות גלעד את הרב רזיאל שבח הי"ד. אני כואב את אבלה הכבד של רעייתו יעל וששת ילדיו. הוריתי לראשי משרד הביטחון להעניק סיוע למשפחה ולתושבי חוות גלעד". אמר הבוקר שר הביטחון.
הוא הוסיף כי "במקביל הנחיתי לבחון את הסדרת המאחז חוות גלעד ואת הפיכתו לישוב מן המניין ביו"ש."
בפיגוע אמש נהרג הרב רזיאל שבח, תושב חוות גלעד, והוא ייטמן היום בשעה אחת בצהריים בחוות גלעד, לפי בקשתו. "החלטנו יחד עם המשפחה לקבור את רזיאל, בעלי היקר והאהוב ה' יקום דמו, ביישוב חוות גלעד, במקום שבו פעל", אמרה יעל, אלמנתו. "רזיאל ביקש שאם יקרה לו משהו הוא ייקבר בחוות גלעד, ואנחנו מכבדים את בקשתו ונקבור אותו ביישוב שהוא כל כך אהב ופעל בו. אני קוראת ומבקשת מכל עם ישראל להגיע ללוות את רזיאל היקר בחוות גלעד שבשומרון".
ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, קרא הבוקר לאשר את התב"ע של חוות גלעד כתגובה לפיגוע. "ביום כזה נוראי למשפחה, לשומרון ולעם ישראל, התשובה הנכונה לאותם מרצחים שפלים היא להודיע על אישור תוכנית המתאר ועל הכרה מלאה בישוב חוות גלעד. להסיר את כל המגבלות הפוליטיות על הבניה. להודיע על מאות יחידות דיור בחוות גלעד, זו התשובה האמיתית והנכונה. זה מה שיגדע את המוטיבציה של הטרור".
דגן הוסיף כי "הם רוצים לפגוע בנו ולגרש אותנו מהארץ שלנו ע"י טרור והפחדות, ועם ישראל יגדל יפרח ויבנה בדיוק באותה מקום שהיה פיגוע".
בתוך כך, בכוחות הביטחון ממשיכים במצוד אחר המחבלים שביצעו את פיגוע הירי וגם חקירת הפיגוע נמשכת.
הרמטכ"ל, גדי איזנקוט, סייר הבוקר בזירת הפיגוע, יחד עם מפקד פיקוד המרכז. לאור הערכת המצב הוחלט לתגבר את אזור יהודה ושומרון בכוחות נוספים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו