"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
אסון אקולוגי בים סין: מיליון חביות נפט זרמו לים
מכלית נפט איראנית התנגשה בספינה סינית, ועלתה באש • כל 32 המלחים במכלית נעדרים • המכלית הובילה נפט מאיראן לדרום קוריאה • היקף האסון האקולוגי לא ברור עדיין
המכלית הבוערת // צילום: רויטרס

אסון אקולוגי בים סין: מיליון חביות נפט זרמו לים

מכלית נפט איראנית התנגשה בספינה סינית, ועלתה באש • כל 32 המלחים במכלית נעדרים • המכלית הובילה נפט מאיראן לדרום קוריאה • היקף האסון האקולוגי לא ברור עדיין

,עודכן

מכלית נפט איראנית בבעלות מפעל הנפט הראשי של המדינה, עלתה באש מוקדם יותר היום (ראשון) שהתנגשה עם אוניית מטען סינית. 32 אנשי הצוות של המכלית מוגדרים נעדרים בשלב זה, היות ואין גישה למכלית – שעדיין בוערת. צוות האונייה הסינית חולץ בשלום.

צילום: רויטרס

בסרטון של משמר החוף הדרום קוריאני, ניתן לראות את המכלית הסינית, תחת השם "סאנצ'י", בוערת ממרחק של קילומטרים רבים. "סאנצ'י" היא ספינה שרשומה בפנמה, אולם היא מובילה נפט עבור ממשלת איראן. משלוח הנפט לדרום קוריאה נשאה מטען של כמיליון חביות, בשווי של כ-60 מיליון דולר.

חלק מהנפט נשרף כאמור, אולם לפי ההערכות רובו זלג לים, וזיהם ככל הנראה שטח גדול למדי. נכון לשעת פרסום הידיעה לא ניתן היה להעריך את גודל הנזק האקולוגי, מאחר והגישה לאזור עדיין מוגבלת בשל האש והעשן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו