"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זורעי השנאה נובחים - והדמוקרטיה עוברת

זרזירי מקלדת, פוליטיקאים מתוסכלים, מודחים סהרוריים ושועלי רחוב חוברים יחדיו על מנת לייצר דה־לגיטימציה לשלטון אמריקני שנבחר כחוק • דעה

,עודכן
טראמפ // צילום: AFP

ספרו של העיתונאי מייקל וולף, "אש וזעם", שבו מפקפק המחבר בשפיותו ובהבנתו של הנשיא דונלד טראמפ, הוא נדבך נוסף בבניית איום חדש ומתוחכם, מכיוון בלתי צפוי, על הדמוקרטיה המערבית המודרנית. ביסוד הדמוקרטיה מצויה ההנחה שכל בני האדם שווים ויש לכל אזרח, בלי קשר למעמדו, עיסוקו או הכשרתו, זכות יסוד לבחור את ההנהגה המקובלת עליו. על פי כללי המשחק הדמוקרטיים, המיעוט לא יכול לכפות את דעתו על הרוב, גם אם אותו מיעוט משוכנע שרק הוא לשלטון נועד - ולו ורק לו יש מונופול על השכל.

זרזירי מקלדת, פוליטיקאים מתוסכלים, מודחים סהרוריים ושועלי רחוב חוברים יחדיו על מנת לייצר דה־לגיטימציה לשלטון שנבחר כחוק. בארה"ב, המאמץ שלהם מתרכז בהכפשת אישיותו של הנשיא שנבחר בניגוד לרצונות ולתחזיות שלהם. השמאל הליברלי ונציגיו בתקשורת, מרגע פרסום תוצאות הבחירות לא השלימו איתן, וממשיכים לעשות כל מאמץ על מנת להדיח את הנשיא. אין זה משנה להם כלל כי בתוך שנה אחת בלבד הצליח טראמפ לאושש להפליא את הכלכלה האמריקנית, להוריד את האבטלה ולהחזיר לארה"ב את כבודה האבוד שנשחק בימי אובאמה. טירוף המערכות הגיע לשיאים מוזרים כשנציגה בכירה בחבר הנאמנים של הסוכנות היהודית ניסתה לשכנע אותי שאין הבדל בין היטלר לטראמפ.

אין זה מפתיע שגם שבישראל מתקיים ניסיון דומה לבצע חילופי שלטון, בלי להיזקק לפתק הבוחר. מהלך המכונה בלעז "פוטש". המקבילה הישראלית היא באמצעות הפעלת לחץ כבד על רשויות אכיפת החוק להגיש כתב אישום חמור, ובגיוס בכירים לשעבר שיש להם חשבונות אישיים עם נתניהו על מנת להכפישו ולייצר דמוניזציה של ראש הממשלה ובני משפחתו ולהמאיס אותם על האזרחים. במאבק בנתניהו הכל כשר, אין הגנה על כבוד האדם, אין חזקת חפות, השיסוי מתהולל בראש חוצות ואבירי איכות השלטון מתגוללים על נבחרי ציבור.

בטוחני שהניסיונות בארה"ב ובישראל לא יצלחו. הדמוקרטיה חזקה יותר מאלה שזורעים שנאה ומנסים לעורר סופה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר