"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הבולשת הפדרלית חוקרת את "קרן קלינטון"

ב-FBI חוקרים את קרן הצדקה בראשות ביל והילארי קלינטון בחשד להבטחת טובות הנאה לתורמים

,עודכן
הילארי קלינטון // צילום: אי.פי

קרן קלינטון שוב מסתבכת.כשנה אחרי שהופסקה הבדיקה בעניין התנהלותה של הקרן הפילנתרופית של בני הזוג קלינטון, הודלף ביום ו' לתקשורת האמריקנית שה-FBI פתח בחקירה חדשה נגד הארגון. הבולשת הפדרלית תבדוקהאם הובטחו לתורמים טובות הנאהבתמורה לתרומה לקרן.

ב-FBI בודקים האם הילארי קלינטון תגמלה את התורמים שהעבירו כספים לקרן כאשר היא כיהנה כמזכירת המדינה, כך מסרו גורמי אכיפה לאתר The Hill, בדיווח שאומת גם ברשת CNN.

לפי The Hillהבולשת הפדרליתתשאלה לפחות אדם אחד במהלך החודש האחרון. האתר ציטט אנשים המקורבים לחקירות אשר טוענים כי בשבועות הקרובים צפויה פעילות נוספת בנוגע ל"קרן קלינטון".

קודמו מטרות אישיות ופוליטיות?

על פי אותם גורמים, עלה חשד שבני הזוג הבטיחו לתורמים פוטנציאלים כי אם יתרמו לקרן, שמקדמת פרויקטים הומאניטרים שונים ברחבי העולם, הקלינטונים ייטיבו עם אותם אנשים, בין אם דרך מחלקת המדינה או באמצעות השפעה אחרת על גורמי הממשל בתקופת נשיאותו של אובאמה.

הרשויות בודקות גם אם הפטורים ממס המוענקים לקרן נוצלו על ידי בני הזוג למטרות אישיות או פוליטיות והאם הקרן עצמה דיווחה כראוי על המיסים שלה, כך מסרו הגורמים.

בשנת 2016 החליטו במשרד המשפטים האמריקני לעצור את החקירה המקדמית בעניין הקרן והקשרים של תן וקח שהתקיימו לכאורה בין הקלינטונים לבין התורמים.

"ארגון פילנתרופי שמשנה חיים"

החשש בקרב משרד המשפטים היה שאם יתקדמו הלאה בחקירה ללא הוכחה חותכת, הדבר ייראה רע בשנת בחירות. עתה נראה כי נפתחה חקירה מלאה בסוגיה.

דוברה של קלינטון מסר כי מדובר בהחלטה "ביזיונית" ורמז כי מדובר בניסיון של ממשל טראמפ להסיח את הדעת מהחקירה סביב הקשרים הלכאורה בין אנשי הנשיא לרוסיה.

"מדובר בארגון פילנתרופיה שמשנה את החיים של האנשים, והרפובליקנים ניסו להפוך אותו לכלי ניגוח פוליטי", ציינו.

נסגרה הוועדה שבדקה הונאת בחירות

לפני מספר ימים (רביעי) נשיא ארה"ב דונלד טראמפ החליטלסגור את הוועדה הנשיאותיתשבודקת את הטענות בדבר הונאות אלקטורליות במהלך הבחירות ב-2016, לאחר שמדינות רבות סירבו לספק לה נתונים.

"במקום לסחוב מאבקים משפטיים אינסופיים על חשבון משלם המסים, היום חתמתי על צו הנהלה כדי לפזר את הוועדה, וביקשתי מהמחלקה לביטחון המולדת לבדוק את הבעיות הללו ולקבוע את הצעדים הבאים", אמר טרמאפ בהצהרה.

הוועדה, בראשות סגן הנשיא מייק פנס, הוקמה בחודש מאי האחרון במטרה לבדוק האם נעשו הונאות בוחרים. עם זאת היא נתקלה בהתנגדות מצד מדינות רבות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר