עוד נתגעגע לשוקולד? מומחים צופים כי השוקולד בעולם עלול להיגמר בתוך 40 שנה, זאת משום שצמחי הקקאו יאבקו על מנת לשרוד באקלים חם יותר.
העצים יכולים לגדול ולשגשג רק בטמפרטורה שנעה סביב 20 מעלות צלזיוס מצפון ומדרום לקו המשווה – וכן בתנאים ספציפיים כגון לחות גבוהה וגשם רב.
אם תשאלו את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ההתחממות הגלובלית היא תרמית. מומחים ומדענים בתחום יחלקו עליו, ויטענו כי עלייה בטמפרטורות של 2.1 מעלות בלבד במהלך 30 השנים הקרובות בעקבות התחממות כדור הארץ עלולה להרוס את עצי הקקאו, ובעקבות כך גם את תעשיית השוקולד העולמית, זאת על פי מנהל האקלים והאטמוספירה הלאומי של ארה"ב.
עוד באתר:
נטע ברזני כוכבת "המירוץ למיליון" חושפת את האנורקסיה ומפרסמת תמונה מצמררת מהימים הקשים
האירוע שכמעט הפך לטרגדיה: שתתה חומצה במקום סודה
הכירו את המטבע החדש: ה"ריפל" זינק ביותר מ־700% בדצמבר
השוקולד ייעלם מהעולם? // צילום: GettyImages
כמות הגשמים לא תספיק
ככל שעולה ריכוז הכספית, כך יורד ריכוז המים שנסחטים אל מחוץ לקרקע ולצמחים. מדענים מאמינים שכמות הגשמים הגדולה לא תצליח לכפר על היובש שייגרם בעקבות התחממות כדור הארץ.
אשר על כן, מומחים ניבאו כי העולם הולך לקראת "גירעון שוקולד" בין היתר מפני שמפיקי השוקולד במדינות מתפתחות מייצרים יותר מהחטיף המתוק.
הצרכן המערבי הטיפוסי אוכל בממוצע 286 חטיפי שוקולד בשנה – כאשר תושבי "ארץ השוקולד", בלגיה, מעלים את הממוצע ואוכלים הרבה יותר. עבור 286 חטיפי שוקולד, היצרנים צריכים לגדל כעשרה עצי קקאו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו