"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
אושר: 1.45 מיליארד שקל יוקצו להגדלת קצבאות הנכים
הממשלה אישרה את הפעימה הראשונה, במסגרת ההסכם שגובש עם נציגי ארגוני הנכים • המהלך יאפשר לביטוח הלאומי להיערך לתשלום הקצבה בחודש הקרוב • תקצוב ההסכם במלואו יאושר בינואר במסגרת אישור תקציב המדינה לשנת 2019
מחאת הנכים| צילום: אורן בן חקון

אושר: 1.45 מיליארד שקל יוקצו להגדלת קצבאות הנכים

הממשלה אישרה את הפעימה הראשונה, במסגרת ההסכם שגובש עם נציגי ארגוני הנכים • המהלך יאפשר לביטוח הלאומי להיערך לתשלום הקצבה בחודש הקרוב • תקצוב ההסכם במלואו יאושר בינואר במסגרת אישור תקציב המדינה לשנת 2019

,עודכן

הממשלה אישרה היום (ראשון) פה אחד את הצעת ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר משה כחלון ושר הרווחה חיים כץ להקצות 1.45 מיליארד שקלים להגדלתקצבאות הנכים, כבר בחודש ינואר הקרוב.

מדובר בפעימה הראשונה למימוש ההסכם שגובש עםנציגי ארגוני הנכים. המהלך יאפשר לביטוח הלאומי להיערך לתשלום הקצבה המוגדלת כבר בחודש ינואר כפי שהתחייבה הממשלה. המהלך יובא לאישור הכנסת כבר בימים הקרובים. בממשלה מציינים כי תקצוב ההסכם במלואו יובא לאישורה בחודש הקרוב במסגרת אישור תקציב המדינה לשנת 2019.

"זה צעד מבורך, צריך להגיד את האמת: הממשלה הזאת עושה דברים כלכליים וחברתיים עצומים", אמר ראש הממשלה. לדבריו מדובר בתיקון עוול היסטורי. "אנו באים עם תוספת ענקית שלא הייתה עשרות שנים", אמר נתניהו.

מחאת הנכים // צילום: יוסי זליגר

בסוף ספטמבר האחרון נחתם הסכם בין רוב ארגוני הנכים לבין הממשלה. ההסכמות אליהן הגיעו נוגעות ל-244 אלף נכים בישראל, והן כוללות בין היתר: תוספת לקצבה במספר פעימות והטבות נוספות, והכל במסגרת תקציבית שנתית שתבשיל לסכום של 4.2 מיליארד שקל ב-2021. הסכמות אלה שהושגו בתום המו"מ ולאחר שבועות שבהם שיבשו ארגוני הנכים את צירי התנועה המרכזיים במדינה, מזכירות את המתווה בתחילת דרכו. בהודעת ההסתדרות נמסר כי צוות המו״מ מטעם ארגוני הנכים שהשתתף בדיונים בירך על ההסכמות שהושגו.

בהסכם הוחלט כי קצבת הנכות תתחיל לטפס החל מינואר 2018 ועד לינואר 2021, בסכומים שמוערכים בהבשלה מלאה של 700-1,800 שקל בחודש (הסכומים הינם אומדן על בסיס מסגרת התקציב שהוסכמה).

עוד סוכם כי הנכים הקשים ביותר, הזקוקים להשגחה צמודה, והזכאים לקצבת השירותים המיוחדים ב-2 הרמות הגבוהות של המוגבלות (שר"מ) יקבלו כ-4,500 שקל בחודש. כמו כן, נכים עם 100% אי כושר השתכרות ומעל 80% נכות רפואית יקבלו כ-4,050 שקל בחודש.

נכים עם 100% אי כושר השתכרות ו-50% עד 79% נכות רפואית יקבלו כ-4,000 שקל בחודש. נכים עם 100% אי כושר השתכרות ו-40% עד 49% נכות רפואית יקבלו כ-3,800 שקל בחודש. נכים עם 60%-74% אי כושר השתכרות יקבלו בין כ-2,100 שקל לבין כ-2,400 שקל בחודש.

לאחר שהופסקה הצמדת הקצבאות למדד המחירים לצרכן לפני למעלה מעשור, היא תוצמד שוב – הפעם בהצמדה שנחשבת לאפקטיבית יותר אל השכר הממוצע במשק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו