"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחרי 5 שנות חיפושים: הצב הנשכן נתפס

צב פינוי: הצב, שהוברח כנראה מצפון אמריקה, אותר באזור קיבוץ העוגן • מחשש שיסכן את המערכת האקולוגית, הוכנס הצב הפולש לבית גידול סגור לכל חייו

,עודכן
הצב הנשכן // צילום: יניב לוי

למרכז הארצי להצלת צבי ים הגיע בסוף השבוע שעבר אורח חדש ולא קרוא: צב נשכן מצוי (Common snapping turtle Chelydra serpentine). הצב נתפס על ידי תושבי קיבוץ העוגן לאחר שאותר בסמוך לאזור המדגה, והועבר לידי פקח רשות הטבע והגנים.

צב זה, שתפוצתו הטבעית בצפון אמריקה, הוברח ככל הנראה לארץ ואחר כך מצא את דרכו אל בריכות הקיבוץ. תפיסתו של הצב איננה דבר של מה בכך, בגלל החשש שהכנסת מין זר למערכת האקולוגית הישראלית עלולה לגרום להפיכתו למין פולש ולגרום נזק רב.

אין זו הפעם הראשונה שהצב הנשכן נצפה בארץ. לפני כחמש שנים התקבלה במרכז הארצי להצלת צבי־ים תמונה של הצב, שצולמה על ידי עובר אורח. התמונה נשלחה למרכז מספר ימים לאחר שצולמה. מאחר שמדובר במין שאינו מקומי עלה חשש מפני התרבותו והפיכתו למין פולש - כפי שקרה עם הצב אדום האוזן. מכיוון שהדיווח לא בוצע מיידית, לא ניתן היה לאתר את הצב.

כשנתיים לאחר מכן התקבל דיווח נוסף שהצב נמצא ביער ממערב לקיבוץ העוגן. צוות של מרכז ההצלה הארצי לצבי ים של רשות הטבע והגנים יצא למשימת חיפוש אחר הצב הזר אך לא מצא דבר. יניב לוי, מנהל המרכז הארצי להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים: "השארנו את הפרטים שלנו לאנשי המדגה והקיבוץ כדי שידווחו בזמן אמת ... והנה, כעת הצב נתפס לראשונה והועבר אלינו. ניתן להעריך כי זהו הפרט היחידי שהיה ושרד את החורף והקיץ הישראליים באזורים החקלאיים של הקיבוץ, דבר המעיד על כושר הישרדות רב ופוטנציאל להפוך להיות מין פולש בארצנו. נשיכת הצב היא חזקה ומסוכנת. כמו כן, ייבוא הצב לארץ ואחזקתו אסורים בחוק".

לוי: "מאחר שלא ניתן להשיבו לאזור מחייתו הטבעי ולא לשחררו לטבע בגלל החשש שיהפוך למין פולש, יישאר הצב בשביה כל חייו. אנו מודים לאנשי העוגן על הערנות ושיתוף הפעולה וקוראים לציבור לדווח על מינים פולשים למוקד המידע של רשות הטבע והגנים - *3639".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר