"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הקבינט נגד בג"ץ: דעת השופטים אינה מקובלת, גופות מחבלים לא יוחזרו

צעד דרמטי של הדרג המדיני מול מערכת המשפט • השרים החליטו לדרוש דיון נוסף בבג"ץ על ההחלטה כי אין להחזיק גופות מחבלים • הורי הקצין החטוף הדר גולדין: "נתניהו והקבינט בחרו להיכנע שוב לחמאס"

,עודכן
בית הקברות לחללי אויב // צילום: דרור ארצי, ג'יני

הקבינט המדיני-ביטחוני קיבל הבוקר (שני) את המלצת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, לבקש דיון נוסף בבג"ץ בנושא החזרת גופות מחבלים. שרי הקבינט הבהירו שגופות המחבלים לא יוחזרו ושהעקרונות המפורטים בדעת הרוב של השופטים אינם מקובלים. הליכי חקיקה לא יקודמו בשלב זה, עד לקבלת תשובה מבית המשפט לקיום דיון נוסף.

צילום: Newsenders

הוריו של קצין צה״ל סגן הדר גולדין המוחזק בידי חמאס בעזה זועמים על החלטת הקבינט המדיני-בטחוני שלא לקדם הצעת חוק שתאפשר לישראל להחזיק בגופות מחבלים.

ד״ר לאה ופרופ׳ שמחה גולדין: ״ראש הממשלה נתניהו והקבינט בחרו להיכנע שוב לחמאס. ההחלטה שלא לקדם חוק המאפשר החזקה בגופות מחבלים והפעלת לחץ על חמאס היא החלטה אומללה המשדרת לאויב רפיסות וחולשה. אנו קוראים לנתניהו והשרים בקבינט לקרוא את הודעותיהם מיום חמישי האחרון ולא לזנוח את הליך החקיקה. כדי להחזיר את הדר ואורון הביתה צריכה ההנהגה הישראלית לגלות אומץ ונחישות״.

לפני ארבעה ימים התקבלהפסיקה דרמטית של בית המשפט העליון, כאשר השופטים קיבלו את תביעת בני משפחותיהם של מחבלים, אשר גופותיהם מוחזקות בידי ישראל, וקבע כי יש להשיב לידיהם את הגופות, כדי שבני משפחתם יובאו לקבורה.

כזכור, מדינת ישראל סירבה להשיב את הגופות בטענה כי החזקתן עשויה לסייע לה בהשגת עסקה לחילופי שבויים עם חמאס, אשר מחזיק בחללי צה"ל, סגן הדר גולדין וסמ"ר אורון שאול ז"ל, ובאזרחי ישראל אברה מנגיסטו והישאם אל סייד. על רקע זה החליטה המדינה להחזיק את גופות המחבלים בידיה בדרך של קבורה ארעית.

בית המשפט הדגיש כי מדינת ישראל, כמדינת חוק, לא יכולה להחזיק בידיה גופות לצרכי משא ומתן בשעה שאין חוק ספציפי ומפורש שמאפשר לה לעשות זאת. על פי השופטים, אם מדינת ישראל מעוניינת בכך, באפשרותה לחוקק חוק שיעמוד בסטנדרטים המשפטיים הקבועים בדין הישראלי ובדין הבינלאומי. לשם כך, הם העניקו למדינה שהות בת שישה חודשים, וקבעו כי אם לא יחוקק חוק עד למועד זה, גופות המחבלים תוחזרנה למשפחותיהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר