"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרשת המרדים שתיעד את מטופליו בחדר הניתוח הסתיימה בהתנצלות בלבד

המרדים הבכיר, שכזכור, תעד עצמו בחברת מטופלים אותם הרדים והעלה לפרופיל הפייסבוק האישי שלו, התנצל • לדבריו, הצילום נעשה בהסכמה • יו"ר הלשכה לאתיקה: "הרופא לא יחזור על מעשיו ואין מקום לעונש חמור יותר"

,עודכן
הרופא המרדים מתוך הפוסט שהעלה לפייסבוק // צילום מסך // הרופא המרדים מתוך הפוסט שהעלה לפייסבוק // צילום מסך

לפני ארבעה חודשים פרסמנוכאןתמונות שהעלה מרדים בכיר מתוך חדרי הניתוח. הוא תעד את עצמו בחברת מטופלים מורדמים והעלה את הצילומים לדף הפרטי שלו ברשת החברתית. בצילומים תעד הרופא את ההרדמה האחרונה שביצע בבית החולים הדסה ובצילום אחר את ההרדמה הראשונה שביצע לאחר שעבר לנתח בבית החולים החדש אסותא אשדוד.

לאחר הפרסום, שעורר סערה רבה, הוריד הרופא את הצילומים מדף הפייסבוק שלו והסביר שהמטופלים שתועדו כשהם מורדמים הביעו את הסכמתם לכך. הרופא זומן לבירור בלשכה לאתיקה של ההסתדרות הרפואית. במכתב שכתב לאחר מכן הסביר כי היה נתון בהתרגשות רבה בעקבות מעברו הצפוי לבית החולים החדש וציין כי הוא מתחרט על המעשה.

"מבחינתנו הטיפול בתלונה הסתיים בכך", ציינה ד"ר תמי קרני יושבת ראש הלשכה לאתיקה. "אני משוכנעת שהרופא לא יחזור על מעשיו ואני לא רואה מקום לעונש חמור יותר של נזיפה. עצם המעשה והפרסום שלו מהווה דוגמה לרופאים אחרים וחידוד לגבי מהי התנהגות אסורה במדיה החברתית".

בכללי אתיקה בנושא "יחסי גומלין בין רופאים למטופלים בישראל" שפורסמו ב־2014 ניתן דגש מיוחד לנושא פעילות של רופאים ברשתות החברתיות, ונכתב כי "הרופא יפעיל שיקול דעת זהיר ויקפיד על הסודיות הרפואית ופרטיות המטופל, כאשר הוא עושה שימוש במדיה חברתית לצורך טיפול רפואי או לצורך הגברת זמינותו והנגישות אליו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר