"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גיא לוזון פוטר מאימון מכבי חיפה

התיקו הביתי מול הפועל אשקלון הספיק ליעקב שחר כדי להודיע למאמן על סיום דרכו • "סוכם כי הצדדים ייפרדו ברוח טובה", נמסר מהמועדון • המאמן: "יש לי רק מילים טובות לומר למועדון, לקהל ולכל מי ששיתף איתנו פעולה" • רוב מאס עשוי לאמן עד לתום העונה

,עודכן
לוזון. נפרד ממכבי חיפה לאחר התיקו מול אשקלון // לוזון. נפרד ממכבי חיפה לאחר התיקו מול אשקלון

האווירה הקשה בקרב אוהדי מכבי חיפה הורגשה היטב עוד לפני שריקת הפתיחה של המשחק מול הפועל אשקלון (1:1). שוב האלפים בירוק הגיעו לסמי עופר, אבל הראש נשאר למטה עוד מההפסד בדרבי. ניכר שפיזית האוהדים עדיין באים, אבל נפשית הם מיואשים ואי אפשר להאשים אותם.

במשך 20 הדקות הראשונות של המשחק הערב היתה דממת מחאה באצטדיון, וכשהקהל כבר פצה פה הוא קרא: "לא רוצים את לוזון בחיפה". באווירה כזו פשוט בלתי אפשרי להחזיר את חיפה למקום שאליו היא שייכת.

גם שער יתרון (קשה) של ניקיטה רוקאביצה במחצית השניה לא הספיק לחגורה הירוקה. יוסיפ איבנצ'יץ' השווה בהתקפה כמעט בודדת, ברגע שבו נזכרה אשקלון שחיפה הנוכחית רכה ושברירית כמו עוגיה בכוס תה.

דקות ספורות לאחר שריקת הסיום של המשחק, בידיעה ברורה שכך זה לא יכול להימשך, נקרא המאמן גיא לוזון לשיחה עם הבעלים יעקב שחר והמנהל הטכני מו אלאך, שבישרו לו על סיום דרכו בקבוצה.

"נשיא המועדון יעקב שחר והמנהל הטכני מו אלאך קיימו שיחה עם לוזון, שבמהלכה סוכם כי הצדדים ייפרדו ברוח טובה", נכתב בהודעה הרשמית של חיפה על פיטוריו של המאמן.

"נפרדנו כידידים"

מסיבת העיתונאים שאמורה היתה להתקיים לאחר המשחק התאחרה בשל השיחה בין שחר ואלאך ללוזון, וזמן קצר לאחר מכן אמר המאמן המפוטר: "הגעתי למכבי חיפה מתוך אתגר גדול להפוך את שש השנים האחרונות לשנה יותר טובה. לצערי זה לא הלך. יש לי רק מילים טובות לומר למועדון, לקהל ולכל מי ששיתף איתנו פעולה. נפרדנו כידידים וברוח טובה".

שחקני מכבי חיפה. זה לא ילך להימשך כך // צילום: יוסי שקל

לפני שפוטר, ובראיון שהעניק לטלוויזיה מיד לאחר המשחק, אמר לוזון: "זה מתסכל, מאכזב, כל מילה במושגים האלה נכונה. לעולם לא אגיד מילה רעה על השחקנים שלי או אגיד שהם לא מספיק טובים, אבל התוצאות מאוד מאכזבות. סיפור המשחק הוא סיפור הסיבוב שלנו. במקום לגמור את המשחק ב־0:2 וללכת הביתה, נענשנו בחצי מצב של היריבה וזה כואב. להאשים את התוצאה באווירה מסביב לקבוצה לא יהיה נכון. אנחנו בתקופה שבה אנו משלמים על כל טעות".

כעת יצטרכו בחיפה לקבל החלטה מי יעמוד על הקווים, ומי שייבחר יהיה המאמן העשירי של הקבוצה בשבע השנים האחרונות. אפשרות אחת היא שרוב מאס ההולנדי, שהגיע לכרמל על תקן עוזר מאמן רק ביום שישי האחרון, יהיה מאמן.

אפשרות נוספת ופחות ריאלית כרגע היא מינוי של מאמן ישראלי עד תום העונה. הרצון הוא לא להביא עוד איש מקצוע מחוץ למערכת, כך שבאופן אוטומטי עולה מועמדותו של מאמן קבוצת הנוער איתי מרדכי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר